Dacă nu ai un stil de viață foarte organizat, foamea te poate „lua prin surprindere” iar atunci vei fi tentat(ă) să mănânci ce ai la îndemână.
…și de cele mai multe ori acel „la îndemână” nu reprezintă ceva foarte sănătos și hrănitor, iar în același timp îți poate compromite obiectivul de sănătate la care vrei să ajungi:
- un produs de patiserie mâncat „la o gustare” te va face să mănânci mai mult la următoarea masă
- un pahar de suc băut în grabă, îți va determina o foame și mai mare în maxim jumătate de oră
- o linguriță de zahăr în plus în ceai sau cafea îți poate aduce plusul de calorii care te îngrașă câte un pic zi de zi
- etc.
Soluția cea mai simplă este să înlături toate tentațiile din jurul tău. Înlătură din casă sau din sertarul de la birou orice fel de tentație, orice fel de gustărică.
Oamenii se lasă conduși de comoditate, iar dacă nu ai mâncare nesănătoasă la îndemână, este mai puțin probabil că vei da fugă la magazin să o cumperi, iar astfel sunt șanse mai mari ca mai degrabă să mănânci alimente sănătoase care sunt la îndemână.
Dar cel de-al doilea aspect la fel de important este să oferi creierului tău predictibilitate, pentru că astfel el se temperează. Dacă tu ai stabilit de cu o seară înainte, cu exactitate ce vei mânca următoarea zi, creierul tău va fi perfect împăcat cu asta și nu va mai aștepta după câte o ciuguleală din oră în oră…
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin