O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #146: Scopul normalizării greutății nu este să încapi în hainele preferate

Legitatea #146: Scopul normalizării greutății nu este să încapi în hainele preferate

Să slăbești poate fi ușor, poți să ții un post sever sau o restricție calorică un număr de zile și ai scăpat brusc de câteva kilograme.

Poți să nu mănânci o zi ca să încapi în seara de sâmbătă în rochia ta preferată, însă scopul normalizării greutății nu trebuie să fie acesta.

O restricție calorică sau o restricție a cantității de alimente fără a schimba și tipul de alimente consumate poate duce la reducerea drastică a numărului de nutrienți ingerați și astfel se reduce și aportul de vitamine, minerale și alte elemente cheie care mențin și te aduc spre de sănătate optimă.

Practic o reducere doar a cantității de mâncare poate duce la carențe și apoi la o poftă de mâncare și mai mare, așa cum am spus și în legitatea #131. Acesta este efectul YOYO, în care te îngrași și mai mult decât ai slăbit inițial.

De fapt nu ne îngrășăm pentru că mâncăm mai mult, ci mâncăm mai mult pentru că ne îngrășăm.

Așadar, soluția este să crești aportul de alimente integrale, bogate în nutrienți și sărace în calorii: legume, fructe, semințe, nuci, superalimente

Cu toate astea o alimentație sănătoasă și anumite produse de slăbit pot fi de un real folos:

  • Pachet pentru slabire – o combinație de produse care accelerează procesul de slăbire, împreună cu adoptarea unei alimentații sănătoase
  • Cicoare – pentru reducerea poftei de dulce

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea de mâine, despre sinergie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *