Continut articol
Dacă auzi în jurul tău vorbindu-se despre aportul de proteine, in 99% din cazuri este vorba de un sportiv sau de o persoana care merge „la sală”. De cele mai multe ori doar cei care își doresc creșterea masei musculare au grijă la aportul suficient de proteine.
Însă, așa cum am precizat și în legitatea #87, majoritatea populației consumă mult prea mulți carbohidrați și mult prea puține proteine.
Consumul prea multor carbohidrati duce direct sau indirect la o mulțime din afecțiunile „omului modern”:
- rezistență la insulină
- sindrom metabolic
- boli autoimune
- exces ponderal
- oboseală cronică
- degradare celulară
Așadar aportul de proteine ar fi bine să ne preocupe pe noi toți, nu doar pe sportivi!
Greșeala pe care o fac sportivii sau cei care merg la sală este ca își administrează diverse concentrate proteice care promit rezultate rapide pe termen scurt însă dăunează grav pe termen lung. Ficatul și rinichii sunt primii care au de suferit iar apoi, în lanț, se îmbolnăvește întreg organismul.
Surse optime și naturale de proteine sunt:
- Spirulina
- polenul crud
- carnea de peste (preferabil pescuit, nu de acvacultura)
- carne de la animale (pui, vită) care mănâncă iarbă (nu cereale) sau carne de vânat
- fasole, fasole roșie, linte, năut,
- semințe și nuci,
- quinoa, hrișcă, amaranth,
- broccoli
- fulgi de drojdie inactivă.
Indiferent că faci sport sau nu, crește-ți aportul de proteine și de salate de crudități, vei constanta mai multe beneficii pentru sănătate!
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin
P.S. În legitatea de mâine, despre ceva ce ar trebui să știe toți bolnavii de boli cardiovasculare.
Pingback: Lintea, beneficii pentru sanatate si reteta delicioasa de supa crema de linte - minuneanaturii.ro
Pingback: Este ovăzul cu fructe o masă hrănitoare? (Legitatea #504) - Blogul Minunea Naturii