Inainte sa incepi sa numeri caloriile, vizioneaza acest video Ted si te vei lamuri cum stau lucrurile cu ceea ce scrie pe etichetele produselor pe care le cumperi si ce inseamna ele de fapt.
Auzim tot mai des despre calorii si efectele unui numar mare de calorii asupra greutatii corporale.
Am inceput sa citim tot mai atent etichetele produselor pe care le cumparam pentru a verifica numarul de calorii pe care le contin. Calculam si mancam in functie de numarul de calorii. Ne gandim inainte de a manca o prajitura, cu cate calorii vine la pachet. Cand mergem la sala de sport ne setam aparatele in functie de numarul de calorii pe care le ardem.
Pe de o parte, dupa o ora de sport intens suntem dezamagiti ca nu am ars mai multe calorii, pe de alta parte, atunci cand dulciurile ne fac cu ochiul, suntem gata sa le mancam cat am clipi. Cele mai dese intrebari pe care antrenorii de fitness le primesc sunt cele din categoria: cate calorii ard cu 100 de jumping jacks sau 30 de minute de alergare?
Pentru ca au devenit atat de importante in viata noastra, este normal sa ne intrebam ce sunt de fapt caloriile si de cate calorii avem nevoie pentru un ritm de viata sanatos.
Lectia Ted de astazi ne explica, cum cativa factori diferiti ar trebui sa determine numarul de calorii necesar fiecarei persoane in parte.
Te invitam sa urmaresti aceasta lectie video pentru a vedea de cate calorii ai nevoie in consumul tau zilnic de energie, de la digestie pana la mersul pe jos sau exercitiile fizice in care depui mai mult efort. Tot aici vei descoperi de ce femeile insarcinate au nevoie de mai multe calorii, iar batranii de mai putine.
La Minunea Naturii avem un concept diferit despre calorii, aspect confirmat de intelepciunea TED :)
Vizionare cu folos!
Cea mai importanta idee din acest video exprimata intr-un mod magistral este:
„Informatiile de pe ambalaj arata cate energie contine produsul, NU cata energie obtii din el!”
Pentru unele alimente se consuma mai multa energie pentru digestie decat pentru altele, astfel rezultatul obtinut va fi diferit. In plus valoarea nutritionala unui aliment (vitamine, minerale, micronutrienti, enzime, etc) este mult mai importanta decat numarul de calorii pe care il contine.
Sa nu devenim sclavii caloriilor si nici obsedati de numarul lor, este mult mai important ce fel de alimente avem in farfurie decat numarul caloriilor din ele.
Frumos articol care iese în evidență de cele similare de pe internet. Datorită lui, am devenit interesat de subiect și cu siguranță voi citi mai multe postări de la tine. Am sentimentul că nu voi regreta:)