O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,67 din 5)
Încarc...

Sportul in aer liber si normalizarea greutatii

Sportul in aer liber si normalizarea greutatii

Sportul si activitatea fizica sunt extrem de importante pentru sistemul nostru limfatic, cel responsabil de curatarea si detoxifierea organismului. Fa sport cu regularitate in primul rand pentru sanatate si apoi pentru o musculatura optima.

Multi au asteptat-o cu nerapdare si iata ca a sosit. Primavara isi intra in drepturi si da unda verde sporturilor in aer liber. Sportul si orice alt tip de efort fizic in aer liber este mai benefic decat cel din sala sau interior.

Contactul cu natura, aerul proaspat, atingerea razelor de soare si oxigenarea suplimentara sunt principalele atuuri ale sportului in aer liber.

Chiar daca locuim intr-un oras poluat este recomandat sa facem totusi sport in aer liber. Aerul din incaperi provine tot din cel de afara, deci nu putem spune ca aerul din sala e mai curat decat cel din afara. Oricum ar fi aerul din exterior este mult mai bogat in oxigen si prezinta si alte beneficii.

Cand e cel mai bine sa faci sport in aer liber?

Daca vrem sa facem miscare in aer liber si sa evitam totusi poluarea, aerul de dimineata este cel mai potrivit, fiind cel mai putin poluat. Pe langa asta razele soarelui de la rasarit sunt foarte benefice pentru sanatate si ne incarca efectiv cu energie pentru o zi plina. Ar fi ideal sa facem sport in aer liber la rasaritul soarelui. Natura care ne inconjoara ne va da o altfel de stare fata de cei 4 pereti.

Un alt moment foarte potrivit pentru sportul in aer liber este dupa ploaie sau dupa furtuna, cand aerul este mai curat si uneori incarcat cu particule de ozon (dupa furtuna cu fulgere) si astfel acest aer devine benefic pentru sanatatea noastra.

Sa luam exemplul copiilor care nu scapa nici o ocazie pentru a mai fugi putin si pentru a face miscare fizica indiferent ca sunt fete sau baieti.

Sportul in aer liber si slabirea sau normalizarea greutatii

Pentru cei care vor sa scape de kilogramele in plus miscarea de orice fel este benefica, indiferent daca este in sala sau afara. Daca facem insa sport in aer liber procesul de ardere a grasimilor este mult mai intens. Arderea grasimilor atunci cand facem sport in aer liber poate fi cu 20% mai mare decat daca facem aceeasi miscare in sala.

Fa un experiment: alearga in sala pe banda de alergare sa zicem 10km si evalueaza-ti starea de oboseala; apoi alearga aceeasi kilometrii in aer liber si evalueaza-ti din nou starea de oboseala; :) vei simtii diferenta.

Sportul in aer liber si arderea grasimilor-15

Daca vorbim insa de normalizarea greutatii, alimentatia are cea mai importanta contributie si apoi urmeaza miscarea fizica. Nu te astepta sa se intample minuni daca faci o activitate fizica intensa fara ca sa faci schimbari in alimentatie. Sportul sprijina detoxifierea organismului dar tot alimentatia este cea care duce la normalizarea greutatii.

Fa sport in mod regulat, activitatea fizica moderata este unul dintre cei mai importanti factori pentru mentinerea si restabilirea sanatatii pe langa alimentatie si modul de gandire.

Atitudinea potrivita este: „Vreau sa-mi schimb stilul de viata!” si aici intra: schimbarea alimentatiei, alungarea sedentarismului si schimbarea modului de gandire.

Iti dorim spor la sport!

Farm. Anca si Adrian Ienin

5 thoughts on “Sportul in aer liber si normalizarea greutatii

  1. Pingback: Au trecut sarbatorile si ti-au lasat o amintire greu de uitat? Afla cum scapi de kilogramele in plus! – Blogul Minunea Naturii

  2. Pingback: Paine alba si pufoasa sau neagra si sanatoasa? – Blogul Minunea Naturii

  3. Pingback: Sportul tau preferat e apasatul pe tastatura? 🙂 …dar al copilului tau? – Blogul Minunea Naturii

  4. Pingback: Contactul direct cu natura, doza ta de sanatate! – Blogul Minunea Naturii

  5. Pingback: Cat de sanatos e un gratar? – Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *