O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Probleme cu imunitatea? Ai incredere in intelepciunea naturii!

Probleme cu imunitatea? Ai incredere in intelepciunea naturii!

Cresterea imunitatii este o provocare continua de toamna pana primavara. Imunitatea scazuta se confunda deseori cu simptomele unor boli. Simptomele usor confundabile sunt: somnolenta, oboseala acuta, vanatai, frisoane, maini reci, rani usoare care nu se vindeca repede, raceli dese, infectii frecvente, raguseala fara motiv, alergii.

Un sistem imunitar scazut este afectat, in primul rand, de stilul de viata pe care il ducem. O viata cu un factor de stres ridicat, agitatia, alimentatie nesanatoasa, schimbarea factorilor climatic, somnul deficitar, fumatul, consumul de alcool in exces si administrarea anumitor medicamente in mod frecvent sunt factori care pot duce la un sistem imunitar mai slab, cu deficit de aparare.

Ce factori influenteaza imunitatea? Ce putem face ca sa ne imbunatatim stilul de viata si implicit sa ne crestem imunitatea?

1. Stresul, factor care influenteaza imunitatea

Pentru un sistem imunitar mai puternic, avem nevoie de o viata ordonata si un stil alimentar sanatos. Optimismul si felul in care privim lucrurile in viata ne poate ajuta sa nu ne lasam doborati de presiunea stresului la care suntem supusi zilnic.

Unul din efectele stresului este ca acesta, prin secretia de cortizol, ne predispune la contractarea de infectii si dezvoltarea diverselor tipuri de tumori.


Stresul determina in organismul nostru un raspuns instinctual de tipul „ataca sau fugi”! Este un raspuns primar care ne-a ajutat candva sa supravietuim conditilor de viata. In momentul in care suntem supusi stresului, datorita secretiei de adrenalina, se inhiba: foamea, digestia, reproducerea si se stimuleaza: pomparea sangelui in muschi, ritmul cardiac si respiratia.

Un stres continuu suprasolicita organismul, il epuizeaza si ii slabeste imunitatea. Infertilitatea, impotenta, hipertensiunea, dereglarile hormonale au o legatura stransa tot cu starea de stres continuu!

2. Sportul si imunitatea

Pentru a scapa de stres, este bine sa avem activitate fizica si miscare zilnic. Sportul stimuleaza secretia de serotonina, care ne face mai ageri, ne imbunatateste tonusul fizic si psihic si sporeste eficacitatea raspunsului imun.

O stare de calm interior si siguranta ajuta organismul sa se regleze si sa-si autostimuleze imunitatea!

3. Alimentatia si imunitatea

O alimentatie bogata in fructe si legume crude va ajuta sistemul imunitar sa reactioneze mult mai bine la factorii externi, prin diferite vitamine, enzime si minerale pe care organismul le preia din consumul alimentar.

4. Apa si imunitatea

Asigura-te ca bei suficienta apa alcalina, o hidratare corecta ajuta toate sistemele organismului sa functioneze corect, mai ales imunitatea. Apa este lichidul vietii si toate procesele din organism au nevoie de o apa de calitate.

5. Alcoolul, tigarile si imunitatea

Evitarea fumatului si a bauturilor alcoolice antreneaza sistemul imunitar sa-si realizeze procesul de baza. Si fumatul si bauturile alcoolice reprezinta factori care slabesc imunitatea.

6. Medicatia si imunitatea

Consumul de medicamente este unul din factorii care distrug sistemul imunitar. Aici am putea ajunge intr-un cerc vicios daca nu suntem atenti. Pe fondul stresului ne scade imunitatea, ne imbolnavim, luam un pumn de medicamente zilnic, scapam temporar de boala si ajungem din nou la aceleasi simptome care ne duc inapoi la medicamente!

Sfaturi si indicatii pentru cresterea imunitatii, retete naturale de intarire si crestere a imunitatii

Exista o multitudine de solutii pentru cresterea imunitatii, o sa-ti prezint mai jos doar cateva mai inedite.

1. Cura cu echinacea pentru cresterea imunitatii

De mare ajutor pentru cresterea imunitatii este o cura preventiva cu echinacea. Printre proprietatile sale miraculoase se numara intarirea sistemului imunitar, accelerarea vindecarii, lupta impotriva infectiilor virale, ale sinusurilor, ameliorarea gripei si simptomelor ei. Exista diferite forme sub care se gaseste echinaceea, sub forma de ceai, pastile, ceai sau tinctura.

2. Detoxifierea sprijina imunitatea

Elimina in mod regulat toxinele sunt din organism. Poti alege sa tii o dieta bazata pe cresterea aportului de fibre, prin folosirea plantelor cu efect laxativ si depurativ. Scoate din alimentatie cel putin o perioada produsele de origine animala, dulciurile, cafeaua, fainoasele si pune accentul pe legume si fructe consumate in stare proaspata sau sub forma de sucuri.

3. Catina si imunitatea

Catina este numita tezaurul de vitamina C sau regina vitaminei C. Catina proaspata (sau congelata) se zdrobeste in blender, apoi se strecoara bine. Pasta rezultata se amesteca cu o cantitate dubla de miere de calitate. Din acest amestec care se pastreaza foarte bine in locuri frigider se administreaza intre 1-2 lingurite pe zi amestecate in fructe sau cu apa. Important este de stiut ca nu se administreaza dupa ora 18 pentru ca este un produs energizant.

4. Chimenul si imunitata

Chimenul contine cantitati importante de magneziu si fier. Datorita proprietatilor sale antiseptice, chimenul este indicat in tratarea formelor usoare de raceala. O mica cantitate de ceai de chimen, caldut, nu rece (50-100 ml), dupa masa, ajuta si procesului de digestie, strans legat de imunitate.

5. Usturoiul si imunitatea

Usturoiul, folosit din strabuni si eficient de mii de ani, are o actiune farmaceutica imunostimulanta, regeneranta si calmanta, da un puternic branci organismului atunci cand acesta se lupta cu infectiile si este recomandat zilnic, atat adultilor, cat si copiilor, in cantitati moderate, pentru cresterea imunitatii si pentru actiunea antibiotica naturala.

6. Alcalinizarea cu pulberi verzi

Pulberile verzi (Orz verde, Iarba de grau, Lucerna, Spirulina, Chlorella) sunt un extraordinar stimulent al imunitatii prin efectele: alcalinizant, detoxifiant, vitaminizant, mineralizant

7. Vitamina C si cresterea imunitatii

Vitamina C, este cunoscuta si recunoscuta pentru efectul imunostimulant. Cu toate acestea inca nu este folosita si apreciata suficient. Stii ca vitamina C te ajuta, dar cand ai luat ultima data vitamina C? Recomandarea noastra este sa iei minim 1g de vitamina C/zi, o varianta naturala si preferabil vitamina c sterificata sau vitamina C lipozomala.

este cunoscuta si recunoscuta pentru efectul imunostimulant. Cu toate acestea inca nu este folosita si apreciata suficient. Stii ca vitamina C te ajuta, dar cand ai luat ultima data vitamina C? Recomandarea noastra este sa iei minim 1g de vitamina C/zi, o varianta naturala si preferabil esterificata.

8. Miere cu lamaie

Miere cu lamaie – un tonic general si un imunostimulator. Combina zeama de la o lamaie cu 2 linguri de miere, amesteca bine si bea amestecul ca atare sau dizolvat in apa (rezultand o limonada). Aceasta reteta „secreta” face minuni atat in preventie cat si in tratarea racelilor si gripelor

9. Terciul de tarate de grau

Terciul de grau – se fierb la foc mic, timp de 30 minute, 2-3 linguri de tarate de grau cu 2 cani de apa. La sfarsit se adauga o lingurita de miere. Taratele sunt un bun tonic pentru sistemul imunitar, prin continutul de vitamine din complexul B si minerale.

10. Tonic pentru imunitate din telina

Telina – se toarna 350 ml apa fierbinte peste o lingura cu radacina rasa de telina, se lasa la infuzat 4 ore intr-un vas acoperit si se bea cate o lingura, de 3-4 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.


Lista ar putea continua si chiar te rugam sa ne spui, mai jos, in comentariu ce reteta pentru cresterea imunitatii folosesti tu?

Iti doresc:

Imunitate puternica, organism sanatos, raceli putine!

1 intrebare si raspuns la “Probleme cu imunitatea? Ai incredere in intelepciunea naturii!

  1. Claudia says:

    Eu fac smoothie cu suc de portocale, suc de mere, catina congelata, radacina proaspata de turmeric, ghimbir proaspat si polen la care adaug spirulina crunchy si pulbere de orz. E energizantul meu de fiecare zi. Pe langa asta, daca nu uit, consum tonicul de la Alvarium impreuna cu propolisul de la aceeasi firma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *