O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Detoxifierea poate duce la intoxicare! (Legitatea #85)

Detoxifierea poate duce la intoxicare! (Legitatea #85)

Prin definiție, o dietă de detoxifiere vine cu o restricție temporară a obiceiurilor proaste și a produselor care duc la acumularea unui număr mare de toxine, care au un efect negativ asupra organismului sau care duc la deteriorarea proceselor metabolice (de exemplu: gluten, grăsimi, zahăr, E-uri, lactate, carne, produse procesate și aditivate, alcool, tutun, toxine, etc.). 

De ce avem nevoie de detoxifiere

În mod normal organismul nu ar avea nevoie de cure de detoxifiere deoarece el, cu ajutorul căilor proprii de detoxifiere (ficat, intestine, rinichi, plămâni și pielii), ar trebui să poată elimina toate toxinele și toate resturile proceselor metabolice în exterior, permițând astfel organismului să se curețe și să se refacă zi de zi.

Însă, datorită faptului că:

  • alimentația a devenit mult prea nenaturală și mult prea plină de toxine,
  • bem prea puțină apă,
  • facem mult prea puțin efort fizic,
  • corpul este suspus unui stres zi de zi,
  • organele se dereglează și nu mai fac față,

corpul se intoxică și organele de eliminare nu mai reușesc să-și facă funcția de detoxifiere. Astfel la un moment dat apare boala.

La prima vedere o detoxifere drastică, de scurtă durată ar putea să rezolve problema și chiar există multe mărturii în acest sens. 

Ce reactii adverse dă detoxifierea

Ce se întâmplă de fapt de multe ori este că detoxifierile determină reacții adverse la mai mult de jumătate dintre persoane:

  • dureri de cap, stări de greață și vomă, diaree, urticarii, pete pe corp, edeme, etc.

În timpul detoxifierii, o cantitate mare de toxine este dislocată din locurile în care erau depozitate, afluxul de toxine trece în sânge și determină efectiv o intoxicație acută.…

De multe ori simptomele sunt atât de severe încât persoanele ajung la spital, la UPU.

De aceea nu recomandăm detoxifieri severe și niciodată din prima, ci după o perioadă de minim o lună de la schimbarea alimentației.

Cum am spus in legitatea #46, corpul adoră rutinele și el chiar se obișnuiește cu o alimentație nocivă și un stil de viață nesănătos. Iar când vrem să îndreptăm lucrurile brusc, el se opune.

Așadar, nu spunem să nu faci deloc detoxifieri, ci întâi schimbă alimentația și abia apoi gândește-te la o detoxifiere.

Remedii naturale pentru o detoxifiere blândă

În paralel cu adoptarea unei alimentații naturale poți apela la anumite remedii naturale care susțin o detoxifiere blândă:

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *