O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #84: A lua lucrurile treptat este mai eficient decât a le rezolva pe toate odată!

Legitatea #84: A lua lucrurile treptat este mai eficient decât a le rezolva pe toate odată!

Un vechi proverb latin spune Festina lente!”, adică grăbește-te încet!”. Cam același principiu se aplică și sănătății!

Legitatea de azi ar putea părea în contradicție cu legitatea de ieri, însă nu este așa. Din contră este de fapt o confirmare a legității de ieri: nu vindecăm boala, ci organismul, însă o luăm pe rând!

Avem multe persoane la consultație care au probleme multiple și de cele mai multe ori ele își doresc să rezolve cât se poate de repede toate stricăciunile provocate sănătății în ani și zeci de ani. Nu se poate!

În multe cazuri ar fi necesare liste lungi de zeci de remedii prin care să ajutăm fiecare organ și sistem în parte să se echilibreze, dar nu funcționează așa!

Foarte multe persoane vor cure drastice de detoxifiere pentru că au citit ele undeva că așa se rezolva rapid problemele. Nu se poate!

O detoxifiere drastică poate da organismul și mai tare peste cap și poate provoca simptome cu adevărat severe.

Deși ar părea contraintuitiv, este mai sigur, mai înțelept și mai eficient să o luăm pas cu pas, cu aspectele cele mai importante întâi, ca mai apoi să rezolvăm rând pe rând toate problemele organismului. Mereu schimbarea alimentației este unul din primii pași pentru că efectele se văd imediat și pacientul se simte mai bine.

Cele 3-4-5 kg de alimente și lichide ingerate zilnic pot fi cu greu anihilate de orice remediu, însă tot acele alimente, alese corect, pot deveni un medicament foarte puternic!

Uneori procesul de vindecare poate dura ani de zile, dar de cele mai multe ori durează între 3 și 6 luni.

În concret după ce îți schimbi alimentația și iei suplimentele potrivite începi să te simți mai bine in 1-2 săptămâni, însă corpul nu este vindecat, procesul abia a început!

E nevoie de consecvență și perseverență pentru a susține organismul în continuare până la vindecarea completă.

Daca adaugi și alte obiceiuri benefice pe lângă alimentație: faci sport, îți gestionezi mai bine emoțiile sau îți rezolvi traume din copilărie, rezultatele apar în mod accelerat.

Însă după ce simptomele dispar și vindecarea intervine, nu înseamnă că putem reveni la vechile obiceiuri care ne-au cauzat boala, deoarece asta înseamnă că ea va apărea din nou, uneori și mai sever decât prima dată.

Așadar “secretul” este consecvența și perseverența, nu ceva scurt și intens care de fapt poate deregla și mai mult organismul supunându-l la și mai mult stres.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea de mâine, despre detoxifierile drastice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *