O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

Sport, nutritie sau gandire pozitiva

Sport, nutritie sau gandire pozitiva

Ne intrebam adesea ce este mai important: o nutritie optima, sport facut cu regularitate sau o gandire pozitiva? Afla raspunsul din acest articol.

Deși mâncarea reprezintă combustibilul nostru de zi cu zi și ne poate duce fie spre sănătate, fie spre boală ea nu este cel mai important factor pentru menținerea (nu redobândirea) sănătății.

Dintre alimentație, sport și un mindset potrivit ordinea de importanta pentru sanatate este:

1. Sport

2. Mindset

3. Alimentație

De ce aceasta ordine si nu alta?

Sunt mai multe motive:

  • prin sport, și corpul și mintea se “curăță” de toxine
  • un program de sport cu mai multe antrenamente pe săptămână poate menține o sănătate optimă chiar dacă alimentația nu este strălucită
  • sportul eliberează mintea de stres și aduce, indirect, echilibrul emoțional
  • fara sport, o gândire negativă poate îmbolnăvi organismul indiferent de cat de sănătoasă este alimentația
  • și în cele din urmă, dacă nu practicăm nici sport și nici nu avem o gândire foarte pozitivă, alimentația sănătoasă rămâne ultima redută in calea îmbolnăvirii

Poate cunosti si tu persoane care au un stil de viata total haotic dar cu toate astea sunt normoponderali si nu par sa aiba nici o problema de sanatate. Daca ne uitam pe santierele de constructii majoritatea lucratorilor de acolo se incadreaza in aceast tablou. Ceea ce ii tine normoponderali si sanatosi este efortul fizic intens pe care il fac zi de zi. Nici alimentatia si nici gandirea nu le este focusata pe sanatate.

Invers privind lucrurile, când corpul este deja bolnav, ordinea de importanta devine alta:

1. Alimentație

2. Mindset

3. Sport

De ce s-a schimbat ordinea? Deoarece:

  • o alimentație sănătoasă poate vindeca organismul și poate aduce echilibru metabolic, chiar si fara alte schimbari; alimentele functioneaza ca si medicamente daca sunt alese cu intelepciune.
  • sportul poate fi un factor accelerator al vindecării, nu unul decisiv; mai ales ca nivelul de sport necesar ar fi unul foarte intens iar persoanele bolnave nu au de multe ori forta vitala pentru asta.
  • gândirea pozitivă este mereu de ajutor însă de cele mai multe ori ea este cea mai neglijata deoarece oamenii nu conștientizează puterea minții lor; mintea are o putere fantastica si poate imbolnavi sau vindeca deopotriva.
  • suplimentele si remediile naturale accelereaza procesul de vindecare si potenteaza eficienta implementarii obiceiurilor sanatoase

Observatie:

Fiecare persoana este o individualitate si poate reactiona diferit la factorii externi, asadar cele afirmate mai sus este posibil sa se aplice diferit. Acest articol este bazat pe informatiile acumulate din experienta noastra personala dar si cu pacientii nostri.


In concluzie, ideal este sa imbinam cele 3 aspecte: alimentație – sport – mindset, pentru a obține rezultate exponențial mai bune și mai de durată.

Asadar intre nutrite, sport si gandire pozitive, ar fi ideal sa le alegi pe toate 3, nu doar pe unele dintre ele.

Ca sa fie clar pentru toata lumea, vreau sa avem o definitie simpla dar clara a ceea ce inseamna nutritia sanatoasa, sportul eficient si mindset-ul potrivit.

  • Alimentație sănătoasă înseamnă să mănânc zilnic sănătos, nu doar când îmi aduc aminte sau când nu mă simt bine.
  • Sport cu regularitate înseamnă minim 3 antrenamente de o oră pe săptămână, în fiecare săptămână.
  • Mindset potrivit înseamnă gândire pozitivă, recunoștință practicată zilnic și preocupare pentru dezvoltarea propriilor calități și abilități; asumarea propriei vieti si cautarea de solutii in propria putere nu de vinovati in afara.

Iti doresc alegeri intelepte si cat mai multe obiceiuri sanatoase implementate!

 

2 intrebari si raspunsuri la “Sport, nutritie sau gandire pozitiva

  1. Gina says:

    Buna dimineata,sunt o persoana autodidacta,am apelat la tratamente naturiste atat eu cat si cei din familie si am fost incantati de rezultatele obtinute.Acum ma confrunt cu o problema la care nu i gasesc leac .Dupa menopauza am avut perioade cu bufeuri care zic eu ca s-au atenuat , in schimb transpir dar nu sa mi ud imbracamintea la subbrat sau in alte zone,imi simt pielea in cap ,la ceafa si pe corp umeda.Din cauza asa dupa o raceala luata de la sot nu reusesc sa scap de ea de 3 saptamani.Nu am avut temperatura ,am stranutat la inceput vreo 2-3 zile cam de3-4ori pe zi si aveam secretii nazale dar nu mult ,m-am infundat cred ca o zi , de tusit cred ca toata perioada am tusit de vreo 10 ori ,singurul simptom permanent a fost ,,vorbitul pe nas “specific celor raciti la sinusuri.Cred ca aceste stari cu pielea umeda mai ales in zona capului intretin aceasta stare si faptul ca merg la servici si la efort apare aceasta umezire a pielii. Va rog din suflet ,daca aveti o sugestie ,un tratament pentru aceste transpiratii, sa-mi comunicati ,deoarece am luat destul paracetamol fara efect pe termen lung.O zi frumoasa!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua. Paracetamolul nu este un tratament bun pentru transpiratii, prin urmare va sugerez sa renuntati la el. Mai mult, daca il folositi pe termen lung, va puteti confrunta cu probleme hepatice. Va recomand in schimb aceasta schema terapeutica, pe o perioada de 30 de zile:

      ulei de salvie: 3 x 1 cps/zi, dupa mese

      gemoderivat de mladite de zmeur: 3 x 1 mL/zi, inainte de masa cu 30 minute

      radacina de Kudzu: 3 x 1 cps/zi, dupa mese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *