O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Este alimentația vegetariană mai sănătoasă? (Legitatea #442)

Este alimentația vegetariană mai sănătoasă? (Legitatea #442)

Există credința că alimentație vegetariană este mai sănătoasă și există studii care, parțial, demonstrează asta. 

De exemplu, în caz unui studiu, cercetătorii au pus un grup de subiecți pe o alimentație vegetariană de cinci zile. În doar aceste 5 zile subiecții s-au simțit mai bine și nivelurile lor de toxine cu impact asupra sistemului endocrin, dar și nivelul de antibiotice au scăzut semnificativ.

De fapt acest experiment denotă faptul că alimentele provenite de la animale crescute industrial, precum vita, porcul şi lactatele sunt doldora de chimicale care perturbă sistemul hormonii şì antibiotice.

Acum, ar fi prematur să ne bazăm doar pe asta pentru a afirma că „alimentația vegetariană este mai sănătoasă”!

Majoritatea studiilor de acest tip, trec oamenii de la o alimentație standard a omului modern, la una mult mai curată și atunci este clar că rezultatele benefice nu întârzie să apară.

Dar nu trebuie să devii vegetarian pentru a evita toxinele din carnea și lactatele crescute industrial, ci ar fi mai înţelept să cumperi cărnuri organice, provenite de la animale crescute pe pășune, bogate în omega-3, atunci când e posibil.

Și în primul rând, de fapt este mai important sa crești aportul de legume, apoi să elimini mezelurile și să cauți o carne cât mai curată și crescută cât mai tradițional.

Nu eliminarea completă a cărnii va face în final diferența, ci aportul de crescut de legume și o alimentație bazată pe alimente integrale, cât mai puțin procesate.

Nu spunem că este rău să nu mai mănânci carne deloc, dar nici că asta este singura soluție.

Să consumi carne la fiecare masă este în mod clar un abuz și să nu consumi legume bogate în fibre la fiecare masă este în mod clar o greșeală!

Nici noi nu avem o alimentație vegană sau vegetariană, dar ea este bazată pe vegetale și produse integrale! …este o mică-mare diferență!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

2 intrebari si raspunsuri la “Este alimentația vegetariană mai sănătoasă? (Legitatea #442)

  1. Luca says:

    F.f.f. puțini oameni din lume pot face ce afirmați (perfect adevărat).Lipsesc resursele și mult mai puțin informațiilor. Primează EDUCAȚIA TIMPURIE.

  2. Pingback: Alimentația vegetariană poate fi plină de greșeli! (Legitatea #94) - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *