Resveratrolul este unul dintre cei mai benefici antioxidanți pentru inimă și pentru sistemul cardiovascular. Dar la fel ca multe alte substanțe naturale există o problemă cu absorbția și metabolizarea acestuia pentru a ne bucura de aceste efecte fantastice.
Rezveratrolul este un antioxidant puternic, ce se găsește mai ales în struguri roșii și în vinul roşu, și se consideră că ne-ar putea proteja creierul şi inima de efecte nocive.
Entuziasmul cercetătorilor a scăzut la un moment dat când s-a descoperit că resveratrolul, fără grăsimi, are o absorbția de 5-10 ori mai mică și efectul este diminuat proporțional.
La fel ca și în cazul altor substanțe, este păcat să nu te bucuri de aceste efecte fantastice, e nevoie doar să ajustezi puțin administrarea lui.
Așadar pentru o absorbție optimă și pentru un efect maxim, administrează resveratrolul la o masă la care consumi grăsime, de exemplu avocado, iaurt, etc.
Același principiu se aplică și în cazul suplimentelor cu: Vitamine A, D, E și K, Coenzima Q-10, Omega-3 și a altor substanțe liposolubile.
Un ficat curat și un intestin sănătos maximizează absorbția tuturor nutrienților din alimente sau suplimente, iar o stare proastă a acestora din contră maximizează pierderea și dezvoltarea de carențe.
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin
Surse:
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21261636/
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3295233/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29292019/