O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

Cei 13 acizi care ne „corodeaza” sanatatea!

Cei 13 acizi care ne „corodeaza” sanatatea!

In viziunea noastra un corp sanatos este un corp in care se pastreaza toate echilibrele. Ca sa fi sanatos ar fi bine sa pastrezi la fel si echilbrul in viata.

Corpul nostru este conceput ca un corp usor alcalin. Aproape toate tesuturile si umorile sunt usor alcaline si putem spune ca in general corpul nostru este un corp alcalin. Sangele nostru are un pH de 7,365 si chiar si usoare variatii ne afecteaza major sanatatea.

Tot mai multe cercetari arata ca acidifierea organismului este cauza directa sau indirecta a majoritatii bolilor care afecteaza populatia actuala. Alimentatia, aerul, stresul, poluarea, apa, aditivii sunt factori acidifianti care ne „erodeaza” sanatatea.


Hai sa vedem care sunt de fapt acizii cei mai incriminati in degradarea sanatatii noastre:

1. Acidul uric:

– cresterea acidul uric este datorata unui consum de carne, proteine animale sau proteine sintetice (suplimente pentru sportivi) dar rezulta in cantitati mici si din metabolismul celular;

2. Acidul carbonic:

– cresterea lui este datorata lipsei de miscare fizica, respiratiei gresite sau efortului fizic in incaperi insuficient aerisite;

3. Acid lactic:

– cresterea lui este datorata activitatii musculare peste capacitatea obisnuita determinand asa zisa „febra musculara” de intensitate mai mica sau mai mare;

4. Acid tanic:

– acidul tanic rezulta din consumul de cafea, ceai verde si ceai negru sau alte produse bogate in cafeina;

5. Nicotina:

– este rezultat din fumatul activ sau pasiv;

6. Acid sulfuric:

– acidul sulfuric se creeaza in momentul in care se fac combinatii alimentare gresite si mancarea intra in fermentatie sau putrefactie; acesta devine si mai daunator atunci cand retinem fortat gazele intestinale si nu le lasam sa iasa :)

7. Acid salicilic:

– provine din consumul de analgezice sau anticoagulante, obisnuita Aspirina; chiar daca in trecut era considerata benefica, ultimele studii spun ca nu este recomandata si ca pot aparea efecte secundare nedorite iar presupusele efecte benefice pot fi obtinute prin alte variante naturale si fara aceste neplaceri; astfel conceptia „o aspirina pe zi” nu mai este valabila si poate afecta major sanatatea:

8. Acid acetic:

– este provocat de consumul de dulciuri rafinate si grasimi;

9. Acid oxalic:

– este crescut de consumul nepotrivit al anumitor alimente, de exemplu fierberea in exces a spanacului sau a rubarbei sau consumul excesiv de cacao rafinata;

10. Acid clorhidric:

– cresterea lui este determinata de stres, frica, manie, nervozitate si de combinatii alimentare gresite;

11. Acid azotic:

– este determinat de consumul de mezeluri, carne sarata sau branzeturi;

12. Acidul citric:

– este folosit ca reglator de aciditate in alimente procesate; ultimele studii spun ca face ravagii pentru sanatate fiind unii din factorii declansatori ai cancerului;

13. Acidul benzoic:

– este folosit din pacate si astazi ca si conservant desi in multe tari a fost interzis datorita efectelor secundare fiind si el considerat unul din factorii declansatori ai cancerului.

Cei 13 acizi care ne corodeaza sanatatea farm anca ienin consultatn in nutritie si sanatate-65

Am enumerat cei 13 acizi fara a sustine ca doar acestia sunt acizii care ne afecteaza sanatatea. Stilul de viata actual este insa generator de acid si asta se resimte in starea generala de sanatate a populatiei.

Corpul foloseste minerale alcaline precum calciu si magneziu pentru neutralizarea acizlior si reechilibrarea pH-ului, astfel daca stilul nostru de viata provoaca mult acid atunci coprul va apela la rezerva de minerale din par, oase si muschi.

Ar fi bine sa ne preocupe gestionarea factorilor pe care ii putem influenta direct si care tin efectiv de noi: alimentatie, apa, gestionarea starilor emotionale, renuntarea la vicii, etc.

Iti doresc sa te mentii alcalin, asa cum te-ai nascut, intreaga viata, pentru ca astfel te vei putea bucura de sanatate in fiecare clipa a existentei tale.

Te imbratisam cu drag,

Farm. Anca si Adrian Ienin

4 intrebari si raspunsuri la “Cei 13 acizi care ne „corodeaza” sanatatea!

  1. Pingback: Infecțiile urinare te supară prea des? Scapă de ele în mod natural – G E N E Z A

  2. Serban Valentina says:

    Am citit cu mare atentie articolul dvs ,este foarte interesant si mai ales foarte foarte util.
    As dori sa-mi recomandati o dieta alcalina pe zilele saptaminii . Mi-ar placea sa fie si gustos . Va multumesc .

  3. Pingback: Infectiile urinare te supara prea des? Scapa de ele in mod natural! – Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *