Continut articol
Te-ai gândit vreodată că fiecare înghițitură de mâncare ce intră în corpul tău are o poveste? Și că acea poveste se transferă inevitabil în celulele tale, în țesuturile și organele tale.
Sursa alimentelor
Faptul că legumele au fost crescute industrial într-un sol sărăcit în minerale sau, din contră, de mâna ta în propria grădină, creează o diferenţă enormă ce constă în valoarea pe care acea mâncare o are pentru corpul tău.
De asemenea, este la fel de important dacă animalele au fost crescute cu grijă în gospodăria proprie sau în ferme de creștere intensivă, unde au fost îndopate cu antibiotice, „promotori de creștere” sau „stimulenți ai lactației”.
Alimentele obținute natural sunt mai sănătoase
Calitatea producţiei se traduce direct în calitatea și compoziția mâncării pe care o mănânci
- O carne de vită crescută în libertate și care paște iarbă ajunge să fie bogată în omega 3 (antiinflamator), pe când cea din ferme este bogată în omega 6 (proinflamator).
- Un ou de la o găină care crește în libertare, mănâncă iarbă, semințe și insecte, este la fel, bogat în omega 3 fata de unul din fermă care nu este.
- O roșie de la un tăran român nici nu se compară la gust cu una din supermarket, iar gust înseamnă nutrienți.
În plus minimizarea expunerii la toxine, medicamente, insecticide și pesticide va aduce un aport semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate, va preveni afecțiuni pe termen lung și va preveni dezechilibre hormonale și la femei și la bărbați.
Pune accent pe calitatea alimentelor din farfuria ta, caută cât mai mult alimente obținute convențional, nu industrial, cumpără cât mai puține produse frumos ambalate dar pline de toxine și vei face un pas important către sănătate.
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin
Surse:
– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019963/
– https://news.harvard.edu/gazette/story/2023/09/is-organic-better/
– https://news.harvard.edu/gazette/story/2023/09/is-organic-better/