O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Antiinflamatorul din pește și seminte de in! (Legitatea #325)

Antiinflamatorul din pește și seminte de in! (Legitatea #325)

De multe ori schimbări mici pot avea un impact mare asupra sănătății. Ajustarea raportului dintre Omega-3 si Omega-6 poate de exemplu beneficii comparabile cu administrarea de antiinflamatoare.

Da, Omega-3 acționează prin mecanisme similare cu și antiinflamatoarele!

Desigur am mai discutat în câteva legități despre omega 3 și efectul antiinflamator ala cestora însă acum am vrea sa fim și mai specifici.

Știi cum acționează ibuprofenul (cel mai cunoscut antiinflamator de sinteză) precum și alte antiinflamatoare? 

Ele practic reduc activitatea enzimelor care favorizează răspunsul inflamator. Surpriză, același lucru îl fac și cei mai cunoscuți reprezentanți Omega-3: EPA și DHA.

Dar să nu înțelegem că asta înseamnă că dacă luăm câteva pastile de omega-3, durerea se va reduce în mod magic în 15 minute la fel ca și cum am lua o doză de ibuprofen.  

Ci înseamnă că dacă aveți zilnic un aport optim de Omega-3 și în același timp reduceți aportul de Omega-6 (care este proinflamator, principala sursă fiind uleiul de floarea soarelui), veți contribui la reducerea inflamației din organism și implicit veți reduce riscul de a suferit de boli cronice care se dezvoltă în urmă apariției unor inflamația cronice, de exemplu: ateroscleroză, artrită reumatoidă, dureri articulare, boala intestinală inflamatorie (boala Crohn), rezistență la insulina și diabet, colesterol crescut, ficat gras, etc.

In schimb, din contră, acizii omega 6 printr-un metabolit al lor, acidul arahidonic, stimulează procesele inflamatorii prin stimularea prostaglandinelor proinflamatorii.

Surse optime de omega 3 sunt peștele și uleiul din semințe de in.

Dacă vrei să citești mai multe despre acest subiect, îți recomandăm să (re)citești: 

Sunt multe exemple de pacienți, inclusiv sportivi foarte activi, care au făcut doar câteva schimbări minore în stilul lor de viață și au observat rezultate remarcabile la nivelul durerilor articulare:

  • au eliminat complet din alimentație uleiul de floarea soarelui și orice alte uleiuri vegetale (în afară de următoarele)
  • își adaugă zilnic în salate ulei din semințe de in
  • folosesc la gătit doar ulei de cocos 
  • consumă cu regularitate carne de pește (pescuit, nu de acvacultură)
  • iau zilnic un supliment cu Omega-3

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

One thought on “Antiinflamatorul din pește și seminte de in! (Legitatea #325)

  1. Pingback: Alimentatia cu efect antiinflamator - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *