O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Acidul alfa lipoic, acidul care reglează metabolismul (Legitatea #395)

Acidul alfa lipoic, acidul care reglează metabolismul (Legitatea #395)

Indiferent ce faci, stilul de viață rămâne baza prevenirii și vindecării oricărei afecțiuni. Totuși suplimentele bine alese pot accelera acest proces.

De exemplu, acidul alfa-lipoic (AAL sau ALA) este un antioxidant puternic și un saprofag (devorator) de radicali liberi care s-a dovedit că ajută inclusiv la regenerarea vitaminei C și vitaminei E, restabilind și valorile normale de glutation intracelular (poate cel mai important antioxidant a cărui secreție scade odată cu vârsta).

În același timp acidul alfa-lipoic (AAL sau ALA), accelerează procesul de detoxifiere și excreția de metale grele toxice precum mercurul. Și o să spui: „eu nu am mercur!” Aproape toți pacienții noștri care și-au făcut analiza de mercur în sânge au avut valori mult peste normal! 

Dar AAL nu optimizează doar metabolismul și regenerarea antioxidanților, ci are un impact impresionant și asupra asimilării glucozei si producției de trigliceride sau colesterol. În plus de toate, crește absorbția musculară de calorii fiind pentru sportivi și persoanele care practică sport, un „multiplicator” perfect al forței. 

Caloriile au două direcții sore care se pot îndrepta: stocarea sub formă de grăsime (țesut adipos) sau stocarea sub formă de glicogen în mușchi și în ficat. Bineînțeles că toți ne dorim să meargă spre mușchi, nu spre grăsime.

Poți face asta prin a practica sport imediat după masă (30-60 de minute după) și prin administrarea de ALA.

În parte, și sportul și AAL realizează acest lucru prin adunarea transportorilor de glucoză GLUT-4 (asta e denumirea științifică) în membrana celulei musculare. Iar atunci când apare în sânge mai multă glucoză, mușchii vor fi mai capabili să o absoarbă mai bine, având deja acolo dislocați mai mulți receptori.

Mai multe calorii absorbite în mușchi înseamnă mai puține calorii depozitate ca grăsime și dobândirea mai rapidă a unui nivel crescut de sensibilitatea la insulină (adică opusul rezistenței la insulină)

AAL este, prin urmare, un fel de agent „insulino-mimetic” (se comportă similar cu insulina) care poate fi folosit pentru a trata diabetul de tip 2 și sindromul metabolic.

Nu numai că ALA crește absorbția glucozei şi a nutrienţilor, dar ajută totodată la inhibarea trigliceridelor și prin extrapolare ajută la reducerea depozitării de grăsime. 

Dar reține, efectul optim al acidului alfa-lipoic (AAL sau ALA) este atunci când combini administrarea lui, cu efortul fizic regulat!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *