O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Mai multa vitamina Z (Legitatea #396)

Mai multa vitamina Z (Legitatea #396)

Ai nevoie de mai multă vitamina Z! …Z de la zâmbet

Oameni triști și încruntați nu putem nici că sunt agreabili pentru socializare, nici că radiază de sănătate. De fapt supărarea generează depresie și apoi, în lanț, pot apărea alte boli.

Stresul și multele probleme pe care le au adulții astăzi generează o anxietate și practic zâmbetul de pe față dispare.

Contrar, zonele cu oameni longevivi, din țara noastră sau de peste tot din lume pun accentul pe o viață în tihnă plină de momente de relaxare și bună dispoziție. Oamenii la sate, în trecut, neavând televizor sau alte gadget-uri care să-i distreze, se adunau „în clacă” sau „la o poveste” sau la a face diverse activități împreună. Odată că se ajutau unii pe alții la diverse munci, dar se și distrau spunând povești și bancuri și glume unii despre ceilalți, de cele mai multe ori fără să se supere. 

Asta le asigura doza (aproape) zilnică de vitamina Z.

Dar nu este doar o observație empirică, ci studiile o confirmă. De exemplu studiile au demonstrat că dacă râzi sănătos în fiecare zi, acest lucru ar putea fi benefic pentru sănătatea ta. Concret, încă din 2005, cercetătorii de la Universitatea din Maryland au arătat că râsul ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce înseamnă că acestea funcționează într-un mod mai sănătos şi că implicit există un risc mai scăzut de infarct sau accident vascular cerebral. S-a mai descoperit și că râsul ar putea scădea tensiunea arterială şi ar putea creşte numărul de celule din corp care luptă contra bolilor.

Uită-te cu atenție la interviurile cu oameni de 100 de ani și peste. Toți sunt veseli și puși pe glume, eu nu am văzut niciunul morocănos și supărat!

Încă niște motive bune să „tragi” azi o porție de râs!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *