O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Plăcile de aterom care nu ai nevoie (Legitatea #462)

Plăcile de aterom care nu ai nevoie (Legitatea #462)

Legitatea anterioară devenea mult prea lungă așa că am decis să ne referim separat la nutrienții sau suplimentele care au beneficii pentru sistemul cardiovascular și în special împotriva formării plăcilor de aterom.

Plăcile de aterom sunt depozite grase care se acumulează pe interiorul pereților vaselor de sânge, formate din colesterolul, calciul și celule inflamatorii, Această acumulare formează un strat gros și rigid în interiorul arterelor, cunoscut sub numele de ateroscleroză. 

Există mai multe substanțe naturale care au fost asociate cu efecte benefice pentru sănătatea vasculară și care pot contribui la prevenirea sau reducerea plăcilor de aterom. 

Iată cele mai relevante suplimente pentru prevenirea sau reducerea plăcilor de aterom:

  1. Vitamina K: La care ne-am referit în legitatea anterioară și care ajută calciul să se fixeze în oase, nu în plăcile de aterom (colesterol pe vasele de sânge), evitând astfel ca acestea să fragile și mai susceptibile de desprindere.
  2. Omega-3: Găsite în alge marine, pește gras de apă rece, semințele de in și nuci, acizii grași omega-3 pot ajuta la reducerea inflamației, fluidizarea sângelui și la îmbunătățirea sănătății inimii și a vaselor de sânge.
  3. Antioxidanți: Vitaminele C și E, precum și flavonoidele găsite în fructe și legume proaspete, pot ajuta la protejarea celulelor și la reducerea oxidării grăsimilor în sânge, ceea ce poate preveni depunerile de grăsime pe artere.
  4. Curcumina: Un compus obținut din turmeric, are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, putând contribui la menținerea sănătății arterelor.
  5. Ceai verde: Conține antioxidanți numiți polifenoli, care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea sănătății arterelor.
  6. Ulei de măsline: Conține grăsimi sănătoase dar și alți nutrienți importanți care pot ajuta la menținerea elasticității arterelor și la reducerea inflamației.
  7. Alicină: Găsită în usturoi, alicina are proprietăți antiinflamatoare și poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la menținerea normală a tensiunii arteriale.
  8. Fibre solubile: De tipul pectinelor, găsite în ovăz, fasole și fructe precum merele și perele, fibrele solubile pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol în sânge.
  9. Niacină (vitamina B3): Poate ajuta la creșterea nivelului de colesterol “bun” (HDL) și la scăderea nivelului de colesterol “rău” (LDL).

Este important să menționăm că toate aceste substanțe naturale sunt utile într-un mix bazat în primul rând pe un stil de viață sănătos și activ. Doar luarea acestor suplimente, fără schimbări în alimentație și la nivelul efortului fizic, nu vor duce la schimbări spectaculoase!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

1 intrebare si raspuns la “Plăcile de aterom care nu ai nevoie (Legitatea #462)

  1. Pingback: Cu cât este hipotiroidia mai accentuată, cu atât creste colesterolul (Legitatea #523) - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *