O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

5 strategii pentru o imunitate crescuta! Ramai sanatos si plin(a) de vitalitate in sezonul rece!

5 strategii pentru o imunitate crescuta! Ramai sanatos si plin(a) de vitalitate in sezonul rece!

La final de vara, prin luna august, nu prea pare, cel putin după vremea de afara, ca toamna este la „un pas” distanta si ca este momentul sa ne preocupe, din nou, imunitatea noastra.

Da, putem avea o toamna lunga, la fel ca si in alti ani dar schimbari bruste de vreme tot vor exista… Ce stim insa precis, este ca toamna vine, si pentru ca ne spune calendarul, dar si pentru ca, asa cum spune obiceiul popular: dupa sfanta Maria, vara este cam gata!

Totdata, vine o perioada in care copiii incep scoala sau gradinita iar forfota oraselor va fi din nou la cote inalte. Situatiile stresante nu prea au cum sa ne ocoleasca, dar in acelasi timp stim ca tu nu iti doresti ca imunitatea ta sau a celor dragi tie sa aiba de suferit. Am vrea mai degraba sa te simti in siguranta si sa te bucuri la maxim de perioada care urmeaza.

Si da… oricat am vrea sa nu fie asa, va fi o perioada mai plina decat de obicei, in care imunitatea ta va fi pusa la incercare: agitatie mai mare, timp mai putin pentru noi, virusuri si bacterii care circula mai mult decat de obicei si vremea capricioasa care ne poate lua sistemul imunitar pe nepregatite.

Sau nu? :)

De asta, scriem acest articol important pentru tine si sanatatea ta. Ne-am gandit sa iti scriem ca sa iti recomandam sa te bucuri de perioada ce urmeaza, dar sa te bucuri intelept!

Sigur ca, daca te gandesti de pe acum, nu iti poti imagina o zi rece si ploioasa, in care nu-ti vine sa scoti nici catelul afara! Sau faptul ca jumatate din clasa copilului tau va fi bolnava iar tu nu iti permiti sa lipsesti fix acum de la job pentru a-l ingriji.

Sigur ca speri sa nu se imbolnaveasca, dar faci ceva pentru asta?

E firesc sa fim impartiti in doua, fie prea optimisti sa avem impresia ca noua nu ni se intampla, fie prea pesimisti sa avem impresia ca va face cate o „raceala” la 2 saptamani.

Dar noi, de la Minunea Naturii, vrem sa fim prevazatori si sa iti (re)amintim ca al tau corp are nevoie de intelepciunea ta.

Bucura-te de perioada care urmeaza, dar ai in acelasi timp grija de imunitate.

Uite, iti scriem, (foarte) pe scurt, cateva strategii sau principii de baza pentru ca bunastarea imunitatii si a corpului tau sa nu fie afectate de schimbarile de temperatura sau de perioada care urmeaza:

Iata care sunt:

1. Alimentele reprezinta combustibilul tau! Daca te alimentezi prost, corpul va functiona defectuos, daca te alimentezi corect, corpul va functiona mai bine!

In masina ta ce combustibil bagi? Cel mai prost sau cat se poate de bun? Dar in corpul tau?

Stim ca pare ceva redundant sa tot vorbim despre alimentatie ca pilon principal al sanatatii, dar nu se poate altfel. Tendinta, in tara noastra, este sa facem lucrurile exact pe dos, cu impresia ca traim precum stramosii nostri. Nimic mai fals! Viata noastra nici nu seamana cu ceea ce traiau stramosii nostri.

Concret, imunitatea ta are nevoie de cat mai multi nutrienti:

  • vitamine (C, D, E, B)
  • minerale (zinc, seleniu, fier)
  • antioxidanti (din fructe si legume intens colorate)
  • grasimi sanatoase omega 3

Asa mancau bunicii si strabunicii nostri:

  • fructe de padure intens colorate si poame din ograda lor, nestropite si nechimizate, pline de vitamine, minerale si antioxidanti
  • legume crescute de ei, pline de minerale, fibre si antioxidanti
  • preparate fermentate natural (muraturi) pline de probiotice pentru sanatate colonului si pentru flora saprofita care reprezinta practic peste 70% din imunitatea ta
  • carne (nu in fiecare zi) de la animale care cresc in libertate si pasc iarba, carne plina de omega 3 (nu omega 6 ca cea din fermele de crestere intensiva) si proteine de calitate
  • beau apa curata, nepoluata, netratate si netinuta in plastic

Poti sa copiezi asta astazi? Poti, dar mai greu! Oricum mai sus am enumerat cele mai importante principii de alimentatie care sprijina imunitatea ta!

Totusi, ce nu aveau bunicii si strabunicii nostri acum multi ani, sunt studiile medicale ce evidentiaza cum anume face un obicei bine sau rau corpului nostru. Probabil ca intelepciunea populara si obiceiurile transmise din generatie in generatie compensau asta.

2. Dormi bine, somnul este cel mai puternic regenerant al organismului uman si cel mai bun optimizator al imunitatii!

Daca ai probleme cu somnul, este nevoie sa le remediezi cat mai repede pentru ca nu doar imunitatea va avea de suferit, ci intreg organismul tau. Citeste acest articol sau scrie-ne un comentariu daca ai nevoie de ajutor la “capitolul” somn si te vom consilia cu drag.

Dar nu doar adultii au nevoie de somn de calitate, ci mai ales cei mici. Stim ca este vacanta si de multe ori copiii au capatat prostul obicei de a se culca mai tarziu. Este momentul sa incepi sa schimbi acest obicei si sa aduci ora de somn la normal astfel incat sa doarma, daca se poate, in jur de 9-10 ore in fiecare noapte, desigur depinde mult de varsta lor.

Tu, ca adult ai nevoie de 7-8 ore de somn de calitate pentru a functiona optim. Si nu, nu este normal sa ai nevoie de 3-4 cesti de cafea sau te miri cate energizante sau mai stiu eu ce stimulente pentru a functiona normal.

Daca te simti obosit(a) peste zi fara sa faci ceva iesit din comun sunt doar 2 cauze fundamentale: ori alimentatia ta nu furnizeaza suficienti nutrienti corpului, ori somnul tau nu este la calitatea optima.

 3. Stresul cronic poate slăbi sistemul imunitar și te face mai vulnerabil la infecții.

Nu o sa lungim prea mult acest articol cu tehnici de gestionarea stresului, dar daca iti doresti asta, da-ne un reply si putem aprofunda subiectul.

Lucruile simple sunt de obicei cele mai eficiente! Printre cele mai bune practici pentru gestionarea stresului sunt sportul si respiratia.

Sportul este probabil cel mai bun remediu, nu doar pentru stres, ci si pentru depresie si anxietate. Doar ca atunci cand esti in acele stari, doar de sport nu ai chef, desi ar fi cel mai bun lucru pe care l-ai putea face. Dar ne putem rezuma la lucruri mai simple precum: plimbari in natura, prin parc, alergari usoare sau 15 minute de exercitii practicate in sufragerie pe baza unui video de pe Youtube.

Respiratia corecta, profunda si abdominala, este deasemenea un foarte bun remediu antistres pentru ca aduce mai mult oxigen in organism si astfel mai multa energie pentru corp si creier.

O alta tehnica utila este rugaciunea sau meditatia, cand mintea ta se limpezeste, se curata de griji si probleme iar tu te simti mai relxat(a) si mai putin stresat(a).

Si mai  lasa telefonul deoparte! Pune un pic pauza gandurilor si nu te mai lasa invadat(a) cu toate ineptiile din el. Nu dispar problemele, dar nici nu le poti rezolva daca stai tot cu ochii in ecranul telefonului!

4. Verifica nivelul de vitamina D

Am scris in mai multe randuri despre vitamina D si credem in continuare ca este printre cei mai buni indicatori pentru nivelul de imunitate si chiar de sanatate in general.

Desi suntem obisnuiti sa ne referim mai degraba la vitamina C atunci cand vorbim de raceli sau imunitate, de fapt vitamina D este un imunomodulator mult mai profund decat vitamina C. Vitamina C poate da imunitatii tale un impuls de moment, dar vitamina D asigura buna functionare pe termen lung.

Problema este ca aproape toti pacientii care au trecut pe la noi si au facut analiza de vitamina D au avut valoarea sub limita inferioara. Iar de aici pot aparea diverse boli, nu doar in sfera imunitatii.

Verifica-ti nivelul de vitamina D, mai ales ca este finalul verii, ar fi normal ca valoarea sa fie la limita superioara sau chiar peste limita superioara. Cand de fapt, o sa observi, ca cel mai probabil, abia este aproape de limita inferioara

5. Remediile naturale pot da un impuls major imunitatii tale

Tot am discutat despre buncii si strabunicii nostri, cele mai bune remedii naturale pentru imunitate se cunosc de mii de ani. Plantele medicinale, propolisul si ceilalti produsi ai stupului, medicina ayurvedica sau cea chineza sunt vechi de mii de ani si nicicare nu au fost „inventate” recent.

Daca buncii si strabunicii nostri isi culegeau plantele, le uscau cu grija si isi preparau ceaiuri sau tincturi, acum noi avem la dispotie o intreaga industrie a suplimentelor care ne pune la dispozitie, mult mai usor, aceleasi remedii, doar ca standardizate si cu o eficienta dovedita in timp.

Da, nu toate suplimentele sunt la fel de eficiente, la fel cum nici o vitamina C cu 10 lei sau cu 100 de lei nu are aceeasi absorbtie si acelasi efect. Unele suplimente sunt mai calitative si au o efcienta mai mare, altele nu.

Noi, in acesti 10 ani, de cand ne-am apropiat de naturopatie, am testat multe suplimente si unele dintre ele ne-au convins de eficienta lor.

Pachete cu remedii naturale pentru o imunitate crescuta:

Am creat 3 Pachete speciale in care am pus la un loc produsele pe care noi le recomandam, in general, pentru o imunitate optima.

Gasesti in Pachetele pentru Imunitate:

I. IMUNITATE BEBELUSI SI COPII MICI

  1. Septilin Sirop
  2. Biosept Mami si Bebe sirop
  3. Vitamina C lichida
  4. Vitamina D spray

II. IMUNITATE COPII SI SCOLARI

  1. Vitamina C masticabila
  2. Vitamina D masticabila
  3. Imunorezistan junior imunitate
  4. Baraka copii

III. IMUNITATE ADULTI

Pachet imunitate adulti

  1. Vitamina C Entero 600mg
  2. BiSeptol cu artemisinina si chinina (Zn si D3)
  3. Quercetin Cu Zinc
  4. Ulei de Negrilica capsule

Dar, in cazul tuturor schemelor, efectul celor 4 produse administrate impreuna, nu este doar suma efectelor individuale, ci este mult mai mult de atat! Sprijinul complementar al imunitatii va crea cu adevarat un efect compus iar tu sau cei dragi tie va veti bucura de o imunitate asa cum v-ati dorit!

 

Cu drag si respect,

 

Echipa Minunea Naturii

www.minuneanaturii.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *