O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Popeye Marinarul avea dreptate, spanacul ajuta la cresterea muschilor (Legitatea #400)

Popeye Marinarul avea dreptate, spanacul ajuta la cresterea muschilor (Legitatea #400)

Câți dintre noi mai știm sau ne aducem aminte de desenele animate cu Popeye Marinarul. Acel tip care când dădea de bucluc înghițea o conservă de spanac și îi creșteau mușchii instantaneu.

Eeei, se pare că Popeye a avut dreptate! 

Spanacul conține niște ingrediente incredibile pentru reconstrucţia corpului.

Aceștia se numesc Fitoecdisteroizii (știm, un nume complicat, dar principalului „responsabil” îi spune mai simplu 20HE) și spanacul îi conține. 

Aceștia este doveditc că măresc cu 20% rata de crestere a țesutului muscular uman atunci când sunt aplicați într-o cultură în laborator (gândește-te la un vas „Petri” cu mediu de cultură). Iar alte studii spun că și puii de şobolan îşi dezvoltă forța strångerii în lăbuţe consumând spanac.

Pe scurt Fitoecdisteroizii (20HE) cresc sinteza proteinelor și performanța musculară! Dar chiar dacă nu ești interesat(ă) de creșterea musculaturii, spanacul „dezvoltă”, de asemenea, metabolismul glucozei reducând rezistența la insulină. 

Dar pentru femei mai sunt niște vești bune, pentru că ecdisteroidul 20HE nu a demonstrat proprietate androgenică, mai exact, nu accelerează creșterea părului piept și nici mărul lui Adam.

Acum, cercetătorii de la Universitatea Rutgers, responsabili cu studiul principal, sugerează că ar trebui să mănâncăm zilnic 1 kilogram de spanac.

În concluzie: 20-hidroxidecisonă (20HE) este unul dintre cei mai puternici ecdisteroizi din spanac, dovedit că are un efect anabolic la vertebrate și are efecte hormonale zero. Cu alte cuvinte, vă poate face mai mare și mai puternic, dar nu vă va afecta nivelul de testosteron!

În timp ce acestea sunt atribuite principale ale fitoecdisteroizilor, există zeci de compuși chimici în spanac care ajută corpul la sinteza proteinelor, construind masa musculară și forța.

Dar să nu uităm că spanacul este o plantă a cărei creștere depinde de aportul de azot iar mulți agricultori exagerează cu îngrășămintele pentru o recoltă mai mare. Deci ai grijă de sursa de unde îl obții!

Apoi, spanacul conține mulți oxalați, a căror nivel crește prin fierbere. De aceea consumă spanacul crud, în salate sau opărit maxim 1 minut în preparatele clasice!

Și să nu ne amintim că o combinație clasică este cea de spanac împreună cu ouă ochiuri sau direct omletă în care a fost amestecat spanac. Adică avem o sursă de proteine (ouăle) și un optimizator al absorbției acestora (spanacul).

Ți-am făcut poftă? Să-ți fie spre sănătate!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *