O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Pune totul sub semnul întrebării (Legitatea #401)

Pune totul sub semnul întrebării (Legitatea #401)

În credința populară se consideră că după 15 august și până în 8 septembrie, este o perioadă de nici vară, nici toamnă, în care există o abundență de fructe și legume, în care nu mai este nici așa de cald, dar nici foarte frig. Cumva vremurile nu știu încotro sa o apuce, spre vară sau spre toamnă, frunzele îngălbenesc, dar nu cad, păsările vor să plece în țările calde, dar încă nu o fac.

Da, era considerată perioada din an cea mai bună, pentru că de cele mai multe ori era perioada cea mai abundentă în mâncare.

Dar hai să ne gândim puțin: de ce avem acest calendar gândit cu 12 luni, când de fapt, pe parcursul unui an, luna face 13 rotații complete în jurul pământului?

13 x 28 = 364! Și puteam avea 12 luni de 28 de zile și una de 29 de zile.

De fapt unii mai consideră această perioadă dintre jumătatea lui august și început de septembrie, a 13-a lună. Pentru că nu este nici vară, nici toamnă, nu mai e nici căldura dogoritoare de vară, nici răcoarea toamnei.

…da, filozofăm, dar de ce să nu gândim în afara limitelor?

Atunci când vine vorba de sănătate, gândește la fel: care sunt limitele care mi se impun și de ce nu aș putea merge dincolo de ele?

  • De ce la 80 trebuie să mă simt bătrân, când de fapt aș putea fi în plină activitate?
  • De ce să mănânc tot ce mi se impune, nu cumva îmi face rău?
  • De ce să iau o pastilă la fiecare durere de cap în loc să mă gândesc la a trata cauza?

Eeee…se spune că între 15 august (Sfânta Maria Mare) și 8 septembrie (Sfânta Maria Mică) oamenii nu îmbatranesc, totul este cald si calm, ca lucrurile se așeaza și oamenii au numai gânduri bune și își caută un făgaș normal. 

Cum ar fi să punem sub semnul întrebării absolut tot ceea ce ni se impune, să judecăm cu mintea noastră dacă nu există cumva o variantă mai bună.

Nu spunem, doar gandește-te…

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *