O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Tot timpul (Legitatea #484)

Tot timpul (Legitatea #484)

Dacă întrebi un tânăr adolescent câte ore stă pe social media, aproape că nu înțelege întrebarea… de fapt stă tot timpul!

Deși au (mica) partea lor de beneficii, au mult mai multe contrabeneficii. Pe lângă faptul că atenția și capacitatea de a lua decizii le sunt epuizate, mai grav este că de fapt nici nu realizează că sunt un fel de angajați ai acestor rețele sociale, muncesc cu drag și entuziasm fără să fie plătiți dar aducând un mare profit.

Da, destul de greu de înțeles, dar stând atât de mult pe telefon își irosesc timpul prețios, își consumă energia vitală și își epuizează neuronii fără un scop anume.

Și pentru că vorbim de sănătate, asta numai la sănătate nu duce… Ne așteptăm ca peste câțiva 10 de ani Alzheimerul și Parkinson să fie aproape la fel de frecvente precum cancerele astăzi, adică unul la două persoane.

Cam aici ne-a adus și ne va duce ignoranța… ignoranța că ceva bun la gust nu are cum să fie nesănătos, ignoranța că statul pe canapea cu telecomanda în mână nu duce la sedentarism și ne îmbolnăvește, ignoranța că boala vine prea repede și a faptului că uităm că ne trăim zeci de ani buni dependenți de medicamente care ne mențin în viață dar nu ne vindecă!

Și atunci visăm la anii de libertate ai bătrâneții, ignorând faptul că vom fi bolnavi și neputincioși…

Avem tot timpul vieții să facem lucrurile diferit… dar le facem? Sau urmăm turma care se “înghesuie” întâi la supermarket, apoi la fast-food și apoi la spital…?

 

Mai ai timp …poate …să te răzgândești și să o iei pe alt drum!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *