Continut articol
Tehnologia lipozomala si noile suplimente lipozomale reprezinta o inovatie in medicina si in formularea produselor terapeutice.
Una dintre marile provocari ale medicine este de a crea tehnologii ca substantele active sa se absoarba cu adevarat in celule si sa ajunga la locul potrivit de actiune iar tehnologia lipozomala Altrient reuseste sa fac asta.
Toate principiile naturale sunt mai usor recunoscute de corp si absorbite in proportie mai mare dar cu toate acestea uneori nu ajung suficient de repede sau in cantitate suficient de mare la locul potrivit, astfel incat sa genereze un efect terapeutic maxim.
Tehnologia lipozomala este una dintre nano-tehnologiile dezvoltate recent care permit o absorbtie maxima a principiilor active si o mai buna directionare a acestora de catre corp, astfel produsele Altrient sunt cu adevarat inovative..
Tehnologia Lipozomala si suplimente lipozomale – Concept vechi – Aplicatii noi
Incarcarea nutrientilor si medicamentelor in lipozomi este o poveste veche care a inceput la sfarsitul anilor 1960 (Dr. Alec Douglas Bangham de la Babraham Institute din Cambridge).
Tehnicile noi si eforturile recente ale Altrient de obtinere a unei stabilitati mai bune, cu o selectivitate mai mare fata de celulele tinta fac din tehnologia lipozomala o oportunitate foarte atractiva pentru comunitatea stiintifica.
Prin urmare, sa patrundem in lumea lipozomilor, a fosfolipidelor si a suplimentelor lipozomale:
Asadar, ce sunt lipozomii? Cum sunt formulate produsele Altrient?
Lipozomii sunt vezicule bilaterale aproape sferice, microparticulare, formate din lipide alternante cu sectiuni apoase. Structura lor biochimica este foarte asemanatoare cu cea a membranelor celulare normale umane.
Toti lipozomii au in comun o structura compartimentara care le da capacitatea de a functiona ca sisteme de stocare si purtatoare pentru diferite substante. Utilizarea lipozomilor ca sistem purtator se bazeaza pe faptul ca tot continutul lipozomilor este protejat impotriva fenomenelor care apar in mod natural, cum ar fi degradarea enzimatica si inactivarea imunologica si chimica. Atunci cand moleculele dorite sunt inserate in lipozomi, cel putin un strat lipidic intercalat le protejeaza de mediul inconjurator.
In afara de aceasta, compozitia lipidica a membranelor lipozomale garanteaza biocompatibilitatea si biodegradabilitatea acestora. Nu in ultimul rand, formularea lipozomala permite ca medicamentele lipofile si amfifile slab solubile, sa fie mai bine solubilizate in solutii apoase.
Datorita asemanarii de structura lipozom-membrana celulara, precum si a capacitatii lor de a imbogati diverse substante, cercetatorii au concluzionat ca lipozomii indeplinesc cerintele de eficienta si siguranta necesare unei forme de transport pentru medicamente / nutrienti.
Prin urmare, de peste 40 de ani, lipozomii sunt studiati temeinic si sunt apreciati ca fiind cel mai bun sistem de transport de substante biologic active, atat in un urma studiilor efectuate in-vitro, cat si in-vivo.
Pentru a rezuma,
lipozomii sunt niste „bilute” microscopice care pot stoca, proteja si transfera cantitati substantiale de medicamente in timp ce sunt bine tolerate de catre organismul receptor. Potentialul acestei tehnologii este urias tinand cont ca de aceeasi metoda de livrare pot beneficia si vitaminele si minerale – esentiale in mentinerea unei stari de sanatate bune.
Lipozomii sunt formati din fosfolipide care inglobeaza la interior nutrientul sau substanta activa dorita.
Ce sunt fosfolipidele din care sunt formati lipozomii?
Lipozomii sunt compusi din lipide. Desi exista multe tipuri de lipide, lipozomii constau in principal din fosfolipide care au un cap hidrofil si doua lanturi hidrofobe apolare.
Cand se disperseaza in solutii apoase, organizarea lor sferica urmareste sa minimizeze interactiunile dintre lanturile hidrofobe si moleculele de apa, astfel formeaza spontan membranele bistratificate, adica lipozomii.
In interiorul acestor membrane, substantele pot fi incarcate, cu conditia ca acestea sa fie prezente in timpul procesului de formulare.
Cu alte cuvinte: la baza, Fosfolipidele sunt o grupare de fosfati atasati la acizii grasi (lipide). Fosfatii sunt atrasi de apa (hidrofili), pe cand acizii grasi sunt respinsi de apa (hidrofobi). Tocmai aceasta relatie de “dragoste-ura” cu apa permite fosfolipidelor sa formeze membrane celulare si lipozomi. Pe masura ce fosfolipidele sunt expuse la solutii pe baza de apa, ele se aliniaza automat intr-o configratie in dublu strat: fosfatii spre apa si acizii grasi departe de apa. In interior este inclus comupusul biologic – activ (medicamentul sau nutrientul).
In urma studiilor intensive asupra stabilitatii lipozomilor s-a concluzionat ca cei mai stabili lipozomi au la baza fosfolipide naturale, nu sintetice. Fosfatdilcolina a fost desemnat fosfolipidul castigator.
Fosfolipidele au si ele efecte benefice asupra organismului, nu doar substanta pe care o inglobeaza.
De ce sunt importante fosfolipidele?
Fosfolipidele
- sunt “caramizile” primare ale membranei celulare;
- sunt “containerele” care detin materia vie din fiecare celula;
- dau forma si asigura protectie tuturor structurilor celulare: nucleul, mitocondria, etc;
- functioneaza ca o “manusa” pentru fiecare celula oferind protectie fata de substantele chimice si agentii patogeni care pot afecta / distruge functiile fiecarei celule.
In timpul indeplinirii acestor functii, membranele de fosfolipide sunt supuse “atacurilor” radicalilor liberi (oxidanti), agentilor patogeni si toxinelor. Pentru a repara daunele structurale cauzate de aceste “atacuri”, corpul are nevoie de un aport continuu de fosfolipide. Organismul uman poate sintetiza unii compusi fosfolipidici, dar altii trebuie sa fie suplimentati prin dieta.
Unul dintre cei mai importanti fosfolipizi este fosfatdilcolina. La nastere, pana la 90% din membranele celulare sunt alcatuite din fosfatdilcolina. Pe masura ce inaintam in varsta, procentul de fosfatdilcolina din membranele celulare scade pana la 10%, de aici si recomandarea de suplimentare cu fosfolipizi esentiali. Suplimentele lipozomale asigura, pe langa nutrient si doza de fosfolipide esentiale necesara, fosfatdilcolina si componentele sale (acizii grasi si colina).
Avantajele tehnologiei suplimente lipozomale includ:
- biodispobilitate crescuta si absorbtie la nivel celular;
- indice terapeutic imbunatatit;
- toxicitate absenta;
- absorbtie intestinala accelerata;
- stabilitate crescuta a nutrientului;
- protectia intestinului de agentii potential iritanti;
Ce aspecte trebuie luate in calcul cand alegeti un supliment lipozomal?
- lipozomii nu se formeaza decat in momentul in care intra in contact cu apa, suplimente lipozomale autentice sunt in forma lichida / gel, nu capsule;
- lipozomii fiind sensibili la oxidare este recomandata administrarea sub forma forma de monodoze, nu sticla;
- lipozomii sunt sensibili la temperatura – depozitati in loc racoros;
- suplimentele lipozomale se administreaza pe stomacul gol, cu minim jumatate de ora inainte de masa;
- consistenta – un lichid mai gros, vascos, care nu se dizolva in apa;
- producator de incredere, cu experienta pentru a avea garantia calitatii;
- concentratia de substanta activa, concentratia de fosfolipide si fosfatdilcolina.
Absorbtia substantelor active din lipozomi:
Datorita structurii lipozomilor, care este foarte asemanatoare cu membrana celulara, absorbtia celulara este foarte ridicata. Lipozomii adera la peretele celulei, se deschid si elibereaza substanta activa direct in celula.
LivOn Labs este primul producator la nivel mondial care a dezvoltat nutrienti ca vitamina C, glutation (GSH), acid alfa-lipoic (ALA), acetyl L-carnitine (ALC), complex vitamine B, magneziu threonat sub forma lipozomala, oferind astfel suplimente nutritive cu un grad de absorbtie de pana la 98 – 99%.
LivOn Labs a patentat procesul de creare a lipozomilor Lypo-Sheric – lipozomi optimizati ca marime si compozitie pentru a permite livrarea nutrientilor la nivel celular, unde este mai mare nevoie de ei.
Un alt producator de suplimente lipozomale de calitate este Nutrivitality, care aduce pe piata primul supliment de colagen lipozomal.
Calitate premium Altrient de la LivOn Labs si Nutrivitality
- suplimentele lipozomale de la LivOn Labs – Gama Altrient au in compozitie ingrediente de cea mai inalta calitate;
- fiecare ingredient este testat in fiecare etapa din ciclul de productie;
- formule unice care asigura stabilitatea si eficienta lipozomilor;
- formule sigure, pure – fara zahar si fara aditivi artificiali;
- vegan si non GMO;
- fara gluten, drojdie, grau, urme de carne, lapte, hexan, proteina din soia sau coloranti;
- concentratie mare de fosfatdilcolina;
- mono-doze pentru a evita oxidarea;
- usor de administrat si efect imediat;
- nu produc disconfort gastric.
Mai multe informatii despre suplimentele lipozomale disponibile in Romania:
- Vitamina C Lipozomala – Altrient C
- Glutation formulat lipozomal – Altrient GSH
- Acid alfa lipoic lipozomal – Altrient R-ALA
- Carnitina – Altrient – Acetyl L-Carnitine
- Complex vitamine B formulate lipozomal – Altrient B
- Magneziu L-Threonat lipozomal Altrient
- SkinGlo – Colagen lipozomal
Anumite suplimente lipozomale functioneaza sinergic (isi potenteaza reciproc efectul):
- vitamina C + glutation – Detoxifiant Major (glutationul este in masura sa recicleze Vitamina C oxidata – Redox, rezultate remarcabile in afectiuni oncologice);
- vitamina C + Acid alfa lipoic – asociere utila in infectii virale ca hepatita C, imunitate scazuta);
- vitamina C + vitamine B – oxigenare celulara, astenie, frumusete, energie.
- vitamina C + colagen SKINGLO – asigura o mai buna metabolizare si un efect antioxidant asupra pielii
Pentru ca sa te bucuri de o absorbtie maxima si un efect remarcabil merita sa optezi pentru tehnologia lipozomala, o formulare a viitorului disponibila de astazi!
Referinte:
– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4818067/
– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4664963/
– https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0169409X20300685
– https://link.springer.com/article/10.1007/s12668-022-00941-x
– https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2023.2247578
Pingback: Cum să aleg un supliment de calitate, dar si potrivit pentru mine? - Blogul Minunea Naturii
Pingback: Magneziul, mineralul sistemului nervos si al musculaturii - Blogul Minunea Naturii
Pingback: Anonim
Pingback: Vitamina C – ce este, cum ma ajuta si care varianta e cea mai buna – Blogul Minunea Naturii