O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

Puterea sistemului imunitar (Legitatea #303)

Puterea sistemului imunitar (Legitatea #303)

Sistemul imunitar are o complexitate pe care ne-o putem cu greu imagina. Cea mai performantă armată din lume nu este nici la degetul mic al sistemului imunitar. Dar așa cum capacitatea de apărare este mare și capacitatea de distrugere este la fel!

Privind numeroasele boli autoimune, reacțiile acestui sistem par a fi paradoxale. Conceput pentru a proteja corpul de influențele dăunătoare din exterior, poate începe, de asemenea, să distrugă din interior părți ale aceluiași corp. 

De ce sistemul imunitar reactioneaza paradoxal? 

Sistemul imunitar este echipat cu „arme” puternice și agresive împotriva invadatorilor mortali din exterior. În îndeplinirea sarcinilor sale, în mod normal, uneori, sistemul imunitar trebuie să distrugă țesuturi și alte structuri. 

Atunci când se întâmplă acest lucru, creierul este informat de limfocite și determină hipotalamusul să producă factorul de eliberare a corticotropinei (CRH), iar asta provoacă eliberarea de cortizol pentru a reduce reacția imunitară.

Aceasta este procedura normală, care autoreglează un răspuns imun normal, benefic.

Dar atunci când sistemul imunitare este dezechilibrat și devine permanent și cronic suprareactiv, se pot întâmpla două lucruri: 

  1. Sistemul imunitar este slăbit cronic, ceea ce provoacă hipersensibilitate la tot felul de boli contagioase, răcim des și facem infecții greu vindecabile
  2. Sistemul imunitar devine de necontrolat, ceea ce provoacă boli auto-imune, auto-agresive care atacă și distrug diverse organe sau părți componente

Așa cum sistemul imunitar ne poate salva de aproape orice infecție în 7 zile, la fel ne poate și distruge printr-o reacție anormală de auto-imunitate, prin care ajunge să se auto-distrugă!

Ca sistemul imunitar sa nu reactioneze anormal, ai nevoi să umbli la cauze nu la efecte:

  • permeabilitatea intestinală, inclusiv sensibilitatea la gluten
  • nivelul de vitamina D
  • carența de alte vitamine sau minerale indispensabile reglării sistemului imunitare: Seleniu, Zinc, etc.
  • gradul mare de intoxicare al organismului (doar fă-ți analiza de mercur)
  • stresul cronic și stilul de viață haotic
  • alimentația prea săracă în alimente bogate în nutrienți 
  • etc.

A apela la o medicație ce conține corticoizi pentru a ține în frâu sistemul imunitar este o soluție de avarie care nu duce la vindecare, ci doar stinge pe moment un foc ce se va reaprinde. Calea mai grea dar mai benefică pe termen lung este înlăturarea cauzei și schimbarea obiceiurilor de viață!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, despre ceva toxic dar benefic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *