O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Postura care previne venele varicoase (Legitatea #425)

Postura care previne venele varicoase (Legitatea #425)

Există o postură sau un exercițiu simplu care ajută la prevenirea problemelor venoase de la nivelul picioarelor și în același timp poate ajuta în vindecarea varicelor.

Nu este nimic complicat, ci are principiul învingerii forței gravitaționale. Circulația venoasă are nevoie să aducă sângele din picioare înapoi la inimă. Când asta nu funcționează, sângele stagnează și apar varicele.

Iar postura care ajută înseamnă să stăm întinși pe spate cu picioarele în sus. Este important ca diferența de nivel între picioare și cap să fie cât mai mare.

Ca să înțelegi mai bine poți căuta pe internet după postura din yoga: Viparita Karani.

Această poziție îmbunătățește fluxul venos, eliminând picioarele umflate și senzația de oboseală. De asemenea, ameliorează suferința celor care au deja vene varicoase sau vene rigide.

Dar nu este suficient să faci asta o dată și gata, ci este nevoie să o faci zilnic, măcar 10 minute.

Mai există o credință care spune că atunci când o persoană este în picioare, îmbătrânește, dar în ipostaza inversată, toate procesele corpului merg înapoi, iar el devine mai tânăr!

Poți să încerci și tu…cu siguranță face bine organismului chiar dacă nu te va face (din prima :)) mai tânăr(ă) cu 20 de ani. 

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *