Pe deoparte ajungem să avem conflicte între generații ca mai apoi, de fapt, să îi apreciem pe strămoșii noștri. Este un paradox care odată ne-a dus în situația de ne dori să scăpăm de subzistența de la sate dar care acum ne cheamă înapoi…
Strict din punct de vedere al sănătății gospodăria tradițională românească presupunea un stil de viață mult mai sănătos decât cel al omului modern!
Uitându-ne la activitățile strămoșilor noștri (că tot ne place să ne comparăm) sau a celor mai longevivi oameni din zonele numite „albastre” (că tot vrem să fim ca ei), cu cei mai mulți centenari (oameni peste 100 de ani) activi și sănătoși, observăm că activitățile „din jurul casei” țărănești tradiționale, de cam oriunde din lume, bifează cam toate aceste tipuri de activități fără măcar ca acei țărani să se gândească la asta și fără să le suprasolicite articulațiile.
Așadar, dacă vrei o idee triplu câștigătoare, așa cum am denumit legitatea, … sădește o gradină!
Și care sunt cele 3 beneficii câștigătoare ale grădinăritului?
- Faci o activitate fizică care trece prin toate cele 4 principii:
- sapi, greblezi (cardio și rezistență)
- cari, ridici (forță)
- te apleci, te îndoi (flexibilitate)
- tai pomi, culegi (echilibru)
- Alungă cu adevărat stresul de zi cu zi, previne depresia și anxietate, dar și mai fain, te conectează cu natura, ceea ce este cu adevărat esențial în zilele noastre
- Te alegi cu legume și fructe proaspete, crescute de tine în siguranță și cu un gust adevărat
Și toate aste într-un mod natural și simplu fără să suprasolicite corpul sau articulațiile. Grădinăritul reprezintă o activitate care o poți practica la orice vârstă și care te menține sănătos mai mult timp!
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin