O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 3,80 din 5)
Încarc...

Liofilizarea, o metoda inedita de conservare

Liofilizarea, o metoda inedita de conservare

Liofilizarea este una dintre cele mai bune metode de conservare a fructelor si legumelor. De ce este cea mai buna metoda de conservare si care sunt beneficiile acesteia, afla din articolul de mai jos:

Ce inseamna liofilizare si cum se intampla?

Liofilizarea se bazeaza pe o proprietate deosebita a apei: apa inghetata la -30 pana la -60 de grade celsius se evapora sub actiunea vidului sau a unei presiuni reduse.

Practic apa sublimeaza din produsele in prealabil congelate la temperaturi joase, pastrand intacte proprietatile acestora. Se obtine astfel  un fruct “stors” de apa, dar cu toate valorile nutritive intacte.

Fructele liofilazate aproape ca par proaspete si au un gust deosebit.

Liofilizarea este o metoda de conservare care a fost folosita pana de curand doar in industria farmaceutica, dar iata ca isi gaseste si alte intrebuintari practice si care contribuie indirect la pastrarea sanatatii noastre.

Avantajele fructelor liofilizate

  • fructele liofilizate sunt superioare fructelor confiate, deoarece nu contin zahar in exces, nu sunt bogate in carbohidrati si nu au un adaos mare de calorii;
  • fructele liofilizate sunt superioare fructelor uscate, deoarece nu sunt pierdute valorile nutritive, nu contin coloranti si aditivi care imbogatesc aspectul fructului;
  • fructele liofilizate sunt superioare fructelor inghetate, deoarece nu contin apa in exces si pot fi pastrate oriunde (nu doar la congelator);
  • prin faptul ca nu contin apa, acestea se pot pastra o perioada indelungata (in ambalajul lor original, fara conact cu aerul sau mediul extern)

Cel mai mare specialist fitoterapeut roman descria fructele liofilizate ca fiind singurele care isi pastreaza “sangele”, chiar si dupa ce au fost conservate.

Cum se consuma fructele liofilizate:

La contactul cu alte alimente lichide (iaurt, lapte,apa,suc de fructe, etc), fructul revine la forma initiala, pastrandu-se toate elementele nutritive intacte.

Din 30g de fruct liofilizat se pot reconstitui dupa adaugarea de apa aproximativ 300g fruct.

Practic se pot utiliza la fel ca si fructele proaspete, in diverse combinatii.

 

Fructele liofilizate sunt o alegere excelenta din punct de vedere gustativ, nutritiv dar si al sanatatii noastre.


Pe minuneanaturii.ro cat si in farmaciile naturopate Minunea Naturii puteti gasi fructe liofilizate Lyolife: coacaze, zmeura, capsuni si merisoare…

…gustati-le si savuratile…

 

2 intrebari si raspunsuri la “Liofilizarea, o metoda inedita de conservare

  1. Maria Bunea says:

    Buna ziua oameni dragi.!! cum imi dau seama ca o capsula a unui produs supliment poate trece de bariera de acid gastric din stoimac cu toate principiile active direct in intestin.?.ca acum toti producatorii fac de toate fara rezultatele unei certificari la care trebuie urmarita,,,si eu arunc banii pe fereastra fara ami folosi la interesul meu sa-mi vad realizata dorinta pana la capat.

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Intr-adevar, ceea ce spuneti este foarte adevarat, sunt foarte multe variabile, pornind de la digestie, absorbtie, pana la metabolizare si eliminare. Nu exista niciun studiu care sa fie facut la un asemenea grad de complexitate cand vine vorba de suplimente.

      De-alungul timpului singurul criteriu care ne-a facut sa recomandam anumite suplimente si sa nu le mai recomandam pe altele, sunt rezultatele pacientilor. De aici vine si experienta si expertiza noastra si de aceea nu recomandam o anumita marca, ci acel produs care credem cu adevarat ca va ajuta pacientul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *