O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #54: Ai carte, ai parte!…de sănătate

Legitatea #54: Ai carte, ai parte!…de sănătate

România se află pe ultimele locuri din Europa la cărți cumpărate și printre primele la boli grave! Putem așadar concluziona că există o legătură între nivelul de informare și sănătatea organismului.

Noi am observat asta pe pielea noastră: în momentul în care citim cărți despre sănătatea ne menținem focusul pe sănătate și pe ceea ce este sănătos. Cum facem o pauză sau citim alte tipuri de cărți parcă motivația începe să scadă! …noroc că suntem 2 și ne susținem reciproc :)

Așadar cititul este sănătos și în mod direct și indirect:

  • în mod direct pentru că stimulează creierul, funcțiile neo-corticale, imaginația și preîntâmpină apariția bolilor degenerative, în special Alzheimer
  • în mod indirect pentru că afli informații folositoare care te determină să faci alegeri sănătoase, benefice pentru sănătatea ta.

Deși, la nivel de societate, avem tendința să credem că învățatul se încheie odată cu școala, oamenii de succes ne spun învățatul nu se încheie niciodată

Așa cum spunea și Mahatma Gandhi: Trăieşte ca şi cum ai muri mâine! Învaţă ca şi cum ai trăi veşnic!

De la acest principiu am plecat și cu aceste legități, de la dorința de a oferi zilnic o informație relevantă pentru sănătate care să mențină focusul comunității noastre pe ceea ce este benefic pentru ei.

Din același motiv am scris și Jurnalul unui om sănătos, o carte inedită cu informații concise și relevante care te-ar putea ajuta să fii mereu sănătos!

Așadar considerăm că cititul este esențial pentru sănătate, nu doar pentru că afli informații noi, motivante sau folositoare, ci și pentru că menține sănătatea creierului și buna funcționare a neuronilor!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

PS. În legitatea de mâine revenim puțin la grăsimi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *