Deși aparent ești ceea ce mănânci, nu ești doar atât! …ci și ceea ce „mănâncă” alimentele pe care le mănânci!
De exemplu, putem să spunem că peștele este un aliment sănătos, dar dacă este vorba de ton, el este mai degrabă nesănătos datorita conținutului ridicat de mercur.
Dar și un păstrăv din crescătorie care primește ca nutreț pește oceanic procesat este cam în aceeași situație.
În același timp am putea spune că porcul este nesănătos, dar o carne de la un porc mistreț care mănâncă ghindă, tuberculi și insecte prin pădure, are o carne bogată in omega 3, care este chiar sănătoasă.
Sau o caserola de mici sau burgeri vegani din supermarket, plini de gluten, amidon, ulei de floare soarelui și alte ingrediente nesănătoase, este mai nesănătoasă decât varianta clasică, originală, din 100% carne de vita care a mâncat iarbă!
În final modul de obținere al alimentelor este mai important decât tipul de aliment în sine.
Adevărul este însă că este foarte dificil să ne acoperim toți nutrienții necesari din alimentele tot mai sărăcite de astăzi și în același timp să păstrăm și căile de detoxifiere „curate”, astfel avem nevoie de multe ori de superalimente:
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin
P.S. În legitatea de mâine despre percepții