O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

Legitatea #141: Facultățile nu produc experți în sănătate!

Legitatea #141: Facultățile nu produc experți în sănătate!

Ca părinți conștientizăm tot mai mult că sistemul educațional nu ține pasul cu necesitățile societății și că au apărut profesii sau specializări pentru care nu există o facultate.

Dar pe lângă asta, nici programa facultăților deja existente nu este actualizată cu ultimele studii în domeniu. 

Practic educăm profesioniști care nu știu adevărul!

Faptul că în prezent Facultățile de Medicină, Farmacie și chiar de Agricultură, nu pomenesc mai nimic despre toxicitatea aditivilor, a coloranților artificiali nocivi, a conservanților cancerigeni, a potențiatorilor de gust neurotoxici și super alergenici, a pesticidelor și a îngrășămintelor toxice, a organismelor modificate genetic de fapt ne arata cum stă treaba.

Cum stăm?

Cu o ignoranță masivă față de mâncarea falsă și hipercalorică precum și a consecințelor evidente asupra sănătății? 

Fără să judec pe nimeni, Facultatea de Medicină creează experți în boli și Facultatea de Farmacie creează experți în medicamente! Niciuna dintre ele însă nu creează experți în sănătate!

Nu ar fi normal ca în facultățile strâns legate de sănătate și alimente, studenții să învețe despre sănătate, prevenție dar și despre efectele pe care le au asupra organismului nostru toate substanțele chimice adăugate?

De la sistemul digestiv, pana la cel nervos sau la cel hormonal, toate sunt dereglate de alimente și de substanțele chimice din ele.

Te-ai gandit vreodată de ce potentiatorii artificiali de arome sunt legali? Adică ei au rolul doar de a stimula artificial gustul măncărurilor și nimic altceva, dar cu ce preț? Cu pretul toxicității! 

O persoană care își dorește să devină expert în sănătate e nevoie să facă mult studiu individual și multe cursuri plătite sau eventual să urmeze o Universitate din afara țării unde aceste aspecte se învață.

Am scris această legitate, în speranța că măcar una din cele 50.000 de persoane care citesc zilnic legitățile noastre poate să schimbe ceva și să ne ajute pe toți, ca pe viitor facultățile să creeze cu adevărat experți în sănătate și în final, să trăim într-o lume mai sănătoasă!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea de mâine despre ce ești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *