Continut articol
De-a lungul timpului am evoluat (zicem noi) dintr-un mediu sălbatic și primejdios la o civilizație sigură și comodă, dar în care organismele noastre nu mai beneficiază de reconectarea cu habitatul lor natural.
Deși betoanele, asfalturile, firele și rețelele fără fir au fără îndoială, multe beneficii, au din păcate și multe efecte negative asupra sănătății noastre.
Talpa de cauciuc și burete a încălțărilor noastre, deși ni se pare foarte confortabilă, de fapt ne deconectează de natură și ne privează de o „presopunctură” naturală de care strămoșii noștri aveau parte zi de zi. Un „masaj” al organelor interne care alături de alte obiceiuri firești, erau de fapt un mare sprijin pentru sănătate!
Am putea denumi generalist această afecțiune: deficit de natura, iar această carență se vindecă doar cu vitamina N (N de la NATURĂ).
Ce senzație ai atunci când închizi ochii și te gândești la:
- plimbatul desculț prin iarba udă într-o dimineață de vară
- nisipul de la mare sub tălpile picioarelor
- sunetul valurilor care se sparg la mal
- adierea vântului și foșnetul unei păduri
- primi fulgi de nea care se topesc pe fruntea ta
…faină, nu?
Așadar, avem nevoie de mai mulți copaci și mai puțin asfalt, mai multă iarbă și mai puțin beton, mai multe plante și mai puține paravane… dar la ce folos dacă le privim de la geam și nu suntem în contact direct cu natura!
Conectează-te cu natura de câte ori ai ocazia, pentru că ești parte din ea!
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin
P.S. In legitatea urmatoare despe consecinte sau pedepse