O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Legitatea #134: Bebelușul vindecă mama!

Legitatea #134: Bebelușul vindecă mama!

Nașterea unui copil este în sine o minune, dar împreună cu ea se întâmplă și alte minuni!

De exemplu, în timpul sarcinii, celulele bebelușului, care sunt preponderent celule stem, se deplasează prin circulația sangvină în corpul mamei și apoi se retrag înapoi în făt; acest lucru este cunoscut sub numele de microchimerism feto-maternal”. 

În timpul sarcinii, celulele fătului se plimbă înainte și înapoi în corpul mamei, iar când copilul se naște, multe dintre aceste celule rămân în corpul mamei, lăsând o amprentă de durată și deseori stau acolo zeci de ani. 

Fiecare copil ulterior pe care îl are o femeie va lăsa o „amprentă” similară asupra corpului ei. Chiar dacă o sarcină este întreruptă sau este efectuat un avort, aceste celule continuă să călătorească în corpul mamei.

Dar aceste celule nu doar se plimbă prin corpul mamei ci pot face cu adevărat minuni pentru aceasta. Potrivit cercetărilor recente, dacă inima mamei este afectată, celulele fetale se grăbesc la locul leziunii și se transformă în celule specializate în repararea inimii. La fel se întâmplă și cu alte organe ale mamei!

Copilul ajută la repararea mamei, în timp ce mama construiește copilul. Nu e minunat? 

Acesta este motivul pentru care unele afecțiuni ale mamei dispar în timpul sarcinii. Este uimitor cum corpul mamei protejează copilul cu orice preț și cum copilul protejează și reconstruiește mama, astfel încât copilul să crească în siguranță. ⠀

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea de mâine, despre vitamina N

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *