O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Legitatea #136: Consecințele nu sunt pedepse

Legitatea #136: Consecințele nu sunt pedepse

Am spus în legitatea #18 că sănătatea nu este o întâmplare ci este un rezultat! Practic tot ceea ce facem noi are niște consecințe:

  • dacă mâncăm sănătos și avem un stil de viață adecvat, probabil consecința este o sănătate bună
  • dacă fumăm, bem alcool peste măsură, mâncăm fast-food zi de zi și avem o viață stresată, probabil consecința va fi una sau mai multe boli

Dar de cele mai multe ori, noi nu le considerăm consecințe, ci pedepse. Auzim că: „M-a pedepsit Dumnezeu cu această boală!” 

Problema nu este așa.

Tu ca om, ai niște responsabilități, unele le-ai ales și ai jurat pentru ele, altele vin odată cu existența pe acest pământ:

  • nu îți îndeplinești responsabilitățile față de trupul tău (denumit de religii și templul duhului sfânt), primești consecința numită boală sau patul de spital
  • nu îți îndeplinești responsabilitățile de părinte, consecința este că nu vei avea o relație bună cu propriii tăi copii sau aceștia o vor lua pe o cărare greșită în viață
  • nu îți îndeplinești responsabilitățile de soț sau soție, consecința este că nu vei avea o relație fericită cu partenerul de viață
  • nu îți îndeplinești responsabilitățile față de suflet, consecința este că nu vei avea o viață fericită și împlinită

Așadar, nu te mai gândi la pedepsele pe care consideri că le primești ci gândește-te ce responsabilități nu ai îndeplinit față de acea arie a vieții și care au fost consecințele.

Această schimbare de percepție va muta puterea din nou la tine și vei constata că foarte multe sunt de fapt în mâinile tale. Te vei simți mai împuternicit! Nu mai da vina pe exterior, ci mută atenția spre interior!

O viață sănătoasă nu este altceva decât consecința îndeplinirii cu disciplină și consecvență a responsabilităților față alimentație, mișcare fizică, mindset și stare emoțională!  

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea de mâine despre minunea din semințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *