Dacă pe sare ar scrie: „Conţine cianură!”, ai mai folosi-o? Probabil ai spune evident: „Nuuuu!”
Însă adevărul este că sarea din comerț este tratată cu antiaglomeranţi, pentru a nu forma „bulgări”. Iar acești antiaglomeranți sunt: E535 (ferocianură de sodiu) și E536 (ferocianură de potasiu). …scrie pe ambalaj!
Acestea sunt substanțe nu foarte toxice, dar cianuri totuşi. Mai grav este că peste 100 °C, adică atunci când prepari mâncarea, ele se transformă cu adevărat în otravă, în cianură de sodiu sau potasiu, substanțe foarte toxice cu doza letală de câteva mg/kg corp.
Înlocuitori pentru sarea aditivată
Opţiunea rămâne sarea naturală, gemă, nerecristalizată, neaditivată, neiodată, bogată în minerale şi oligoelemente, de exemplu:
- sarea de mare
- sarea de Himalaya
- sarea gemă de mină neaditivată (Sarea Baciului)
Conform legii în vigoare, sarea neaditivată nu se poate comercializa în cantităţi mai mari de 500g.
Deci, citește atent(ă) ambalajul, caută o sare naturală care nu îți face rău și cumpără conștienti!
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin
PS. Mâine vei afla o veste bună, că nu este nevoie să numeri calorii…
Poate stiti daca mai exista alta tara in care toata sarea din magazinele alimentare este aditivata ca la noi ca eu nu stiu.