O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

Esti meteo sensibil, deprimat sau nu ai somn? E vremea ceaiurilor calde cu efect terapeutic!

Esti meteo sensibil, deprimat sau nu ai somn? E vremea ceaiurilor calde cu efect terapeutic!

De cate ori te-ai trezit posac si mohorat ca vremea de afara, fara sa ai un motiv anume? Daca se mai intampla si in mijlocul unei zile pline de responsabilitati… nu vreau sa-mi amintesc…!

Pentru meteo sensibili, cel mai bun remediu intr-o zi rece si ploioasa, este o cana de ceai cald cu arome optimiste :)!

Atunci cand a creat lumea noastra, Dumnezeu a stiut ca vom avea parte si de asemenea zile. De aceea, a lasat in jurul nostru, in natura, o multime de ingrediente care au darul de a ne scoate delicat din aceasta stare de amorteala.

Portocala, lamaia, scortisoara, anasonul, cuisoarele, sunt doar cateva dintre ingredientele minune, consumate ca atare sau in ceaiuri, care revigoreaza organismul si iti aduc zambetul pe fata.

Asadar, intr-o zi ploioasa sau rece, agitata sau stresanta, in loc de a 5-a cafea, mai bine prepara un ceai de iarna care sa contina citrice in combinatie cu scortisoara sau anason. Poti lasa la infuzat in cana si un cuisor sau o felie de portocala. Pentru gust si savoare adauga miere dupa ce s-a racit putin.

Daca suferi de tristete si deprimare, nu astepta sa iti cada ceva din cer. Ai absolut tot ce ai nevoie in jurul tau! Exista plante eficiente impotriva acestor scaderi de tonus psihic insotite de melancolie si uneori de deznadejde.

Iata doua dintre ele:

Sunatoarea: foarte multe studii au demonstrat ca sunatoarea da rezultate comparabile cu cele ale medicamentelor antidepresive, fiind insa lipsita de efectele lor adverse! In cazul unei simple stari de deprimare, bea in fiecare zi trei cani de infuzie (20g de planta la 1l de apa clocotita, infuzata 10 minute).

Roinita, este eficienta in depresie, anxietate, iritabilitate. Bea cate o cana de infuzie (o lingurita de planta la o cana de apa clocotita) de doua ori pe zi, dimineata si dupa-amiaza, timp de 20 de zile. La nevoie, reia cura.

ceai cald intr-o zi ploioasa

Perioadele lungi de stres si dezechilibrele emotionale, pot crea stari de nervozitate si insomnie. Persoanele aflate in aceasta situatie, isi agraveza starea din cauza oboselii provocata de lipsa de somn. Ce plante ajuta in insomnii?

Passiflora, ideala cand somnul este dereglat, dar actioneaza benefic si in cazurile de stres si nervozitate. Infuzia se prepara din doua lingurite de planta la 250ml apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute. Se bea la culcare.

Valeriana, are efecte sedative puternice, elimina insomnia, iritabilitatea, anxietatea. Bea doua cani de infuzie, dupa-masa si seara inainte de culcare. Nu bea mai mult de o cana seara, exista riscul sa te enervezi ca dupa ce ai adormit ai nevoie la baie.

Daca suferi de oboseala si nu ai alte afectiuni care sa o provoace, trebuie sa stii ca organismul tau face eforturi suplimentare sa o combata. Daca la oboseala fizica se adauga si cea psihica, inseamna ca semnalul transmis de corpul tau este: PAUZA!

Din natura, oboseala o poti combate cu rozmarin. Bea zilnic doua, trei cani de infuzie. Pune o lingurita de planta la 200ml apa clocotita.

Pentru ca si oboseala si stresul nu sunt altceva decat stari de aciditate ale organismului merita sa incerci si alcalinizantele naturale: spirulina, chlorella, orz verde, iarba de grau, alfalfa, etc. Ele nu exceleaza la gust dar exceleaza la sanatate!

Ajuta organismul si cu ginseng, care este un tonic excelent. Nu degeaba ginsengul este supranumit radacina vietii! Poti consuma radacina proaspata (rontaie in fiecare dimineata o bucatica) sau poti lua ginseng sub forma de capsule sau pudra.

Si nu in ultimul rand asigura-te ca bei suficienta apa alcalina, o hidratare corecta ajuta toate sistemele organismului sa functioneze corect, inlcusiv creierul si mentalul tau. Printr-un consum regulat de apa alcalina sustii sanatatea organismului pe toate nivelele: fizic, mental si emotional

In final, iti doresc zile senine si iti las un gand la care sa meditezi:

in viata nu ti se da mai mult decat poti duce, cu singura conditie sa nu cari tu poveri care nu iti apartin!

 

1 intrebare si raspuns la “Esti meteo sensibil, deprimat sau nu ai somn? E vremea ceaiurilor calde cu efect terapeutic!

  1. Pingback: Depresie si anxietate, diferente, simptome si tratamente naturale - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *