O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,33 din 5)
Încarc...

Cele mai importante 10 obiceiuri de evitat pentru o viata sanatoasa

Cele mai importante 10 obiceiuri de evitat pentru o viata sanatoasa

Te-ai gandit ca ai obiceiuri sanatoase sau nesanatoase care iti determina sanatatea?

Cei mai multi dintre noi ne-am dori să adoptam un stil de viata sanatos, insa exista mai multe frici si obstacole care ne impiedica sa facem asta….

Dintre ele cele mai mari sunt:

  • teama ca este prea complicat
  • teama ca nu avem timp pentru a gati, pentru sport
  • si faptul ca avem impresia ca nu vom reusi sa mentinem noile obiceiuri un timp îndelungat.

Astfel avem tendinta sa renuntam inainte de a incepe si sa ne complacem intr-o viata nesanatoasa sperand ca pe noi nu ne va cuprinde boala la fel cum ii cuprinde pe majoritatea…. sau macar ca nu vom face o boala asa de grava.

Nu e un mod sanatos de gandire si seamna mai mult a ignoranta…iar ignoranta…se plateste!

Iti propunem sa faci pasi mici pentru a obtine schimbari mari.

In acest articol o să iti prezentam 10 pasi simpli, 10 obiceiuri la care sa renunti si care te vor dulce mult mai aproape de un stil de viata sanatos. Practic iti propunem sa eliminam ceea ce este cel mai nociv pentru sanatatea ta!

Majoritatea acestor pasi nu implica un efort foarte mare ci doar vointa din partea ta in a le implementa. Cheia succesului consta intr-o o serie de informatii si cunostinte reale si pertinente, care sa te ajute sa faci alegeri mai intelepte si astfel sa obtii efecte benefice pe termen lung in viata ta.

NU este important sa faci totul perfect din prima ci este mult mai important sa progresezi in a avea mai multe obiceiuri sanatoase si mai putine obiceiuri nesanatoase!


La ce obiceiuri sa renunti ca sa fi mai sanatos?

Concret, iti recomandam 10 pasi simpli spre o viata mai sanatoasa:

1. Nu mai folosi cuptorul cu microunde

Toata mancarea trecuta prin cuptorul cu microunde are valoarea nutritiva 0 si poate chiar deveni toxica. Nu ma crezi? Pune o floare pe cuptorul cu microunde si vezi daca rezista mai mult de o saptamana!

2. Elimina zaharul din toate alimentele

Am vorbit pe larg despre zahar in acest articol, ai acolo toate informatiile necesare ca sa renunti la zahar.

3.Nu mai folosi sare cu cianura

Toata sarea comercializata la cantitati mai mari de 500g contine cianura, feroncianura, respectiv este sare cu E535 sau E536. Ferocianura, care peste 100°C se transforma in cianura, substanta care stii cat este de toxica. Renunta la aceste doze de otrava si foloseste o sare naturala, fara cianura.

4. Tine telefonul mobil departe de cap pe timpul noptii

Ajunge cat folosesti telefonul pe timpul zilei. Pune-l deoparte macar pe timpul noptii si lasa creierul sa se relaxeze atunci cand este mai vulnerabil. A mentine telefonul aproape de cap pe timpul noptii este cu adevarat nociv si iti poate afecta neuronii in mod ireversibil

5. Elimina toate produsele care contin monoglutamat.

Monoglutamatul este o neurotoxina foarte periculoasa, incriminata pentru cele mai de temut maladii ale zilelor noastre: Alzheimer, Parkinson, Scleroza multipla. Monoglutamatul este o substanta care da un gust nenatural de bun mancarurilor, care creeaza dependenta, adictie si pofta de mancare crescuta. Renunta din timp si ai grija mai ales la copii tai, ca sa nu le compromiti neuronii si creierul inca de mici!

6. Elimina sucurile acidulate

Sucurile acidulate, asa cum le spune si numele, acidifica si imbolnavesc organismul. Nu exista nici macar un beneficiu pentru sanatate al acestor produse, doar un gust care creeaza dependenta si doze mari de zahar cu efect nociv. Alege mai bine un suc natural, proaspat stors!

7. Nu mai folosi la gatit ulei de floarea soarelui

Doza zilnica de proinflamatoare este luata de majoritatea populatiei prin administrarea de produse prajite in ulei de floarea soarelui sau care contin grasimi trans. Apoi ne miram ca exista o explozie de boli derivate din inflamatie. Uleiul de floarea soarelui contine un dezechilibru de omega 6 si omega 3, cu mult in favoarea omega 6, ceea ce il face proinflamator. In plus rezistenta lui la prajire este minima, astfel ne alegem cu mai multe rezultate negative dintr-un obicei banal si aparent infoensiv.

Nu, nici uleiul de floarea soarelui presat la rece nu este cu mult mai bun, deci poti renunta si la el!

8. Nu mai folosi deodorante cu aluminiu

Impreuna cu alti factori enumerati mai sus, aluminiul din deodorante. este cauza asociata pentru boala Alzheimer si Parkinson. Deasemenea nu folosi folia de aluminiu la gatit sau la cuptor! Se elibereaza din ea o cantitate mare de aluminiu pe care ajungi sa o ingeri si care iti va cauza probleme. Iti recomandam sa incerci deodorante eficiente fara aluminiu, naturale si sigure.

9. Renunta la tutun, consuma alcool cat mai rar

Tutunul nu are nici un beneficiu pentru sanatate. Da stiu, te simti mai relaxat cand fumezi! Dar este o falsa perceptie. Te-ai apucat de fumat din teribilism si acum ai vrea sa renunti dar nu mai poti. Iti recomand sa citesti acest artcol despre fumat. Cat de mare trebuie sa scrie pe pachetul de tigari ca tu sa intelegi cu adevarat ca iti face rau?

Nici alcoolul nu-ti face bine, desi unele studii recomanda doze mici de vin rosu. Consuma insa cat mai rar si in cantitati mici.

10. Renunta la sedentarism

Din casa in masina, din masina in birou si apoi la final de zi tolanit pe canapea… asta e miscarea fizica pe care o faci? Atunci sa nu te miri ca esti precum o bomba de toxine care sta sa explodeze precum o soba la care-i infunzi cosul! Sportul pune limfa in miscare, curata sangele, alunga stresul si da o stare de bine. Nu trebuie sa devii maratonist (desi e mai usor decat pare) ci doar sa faci 5 amarate de minute de sport pe zi:

  • 1 minut sarituri ca mingea
  • 1 minut genoflexiuni
  • 1 minut flotari
  • 1 minut abdomene
  • 1 minut intindere si relaxare

Asadar acestea sunt cele mai importante 10 obiceiuri la care e nevoie sa renunti pentru a te bucura de o sanatate mai buna!


Vrei sa iti recomandam si ce obiceiuri sa adaugi la viata ta ca sa fi si mai sanatos?

  1. O salata de cruditati la fiecare masa
  2. Hidratare optima pe tot parcursul zilei, apa alcalina de calitate
  3. Ai grija sa respecti cele 10 principii de mai sus :)

Sanatatea se pierde din ignoranta si se redobandeste cu intelepciune si efort!

3 thoughts on “Cele mai importante 10 obiceiuri de evitat pentru o viata sanatoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *