O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

35-40 de ani de chin sau de firesc! (Legitatea #256)

35-40 de ani de chin sau de firesc! (Legitatea #256)

Fiecare femeie are aproximativ 400 de cicluri menstruale în viața ei. Totuși, majoritatea femeilor știu atât de puține despre cum funcționează cu adevărat acest proces uimitor și de ce este atât de important să le acordăm atenție și să știm cum să interpretăm anumite dereglări. 

Fiind pentru generațiile trecute un subiect tabu, de fapt este un aspect care influențează o mare parte din viața oricărei femei și pe care îl experimentează timp de 35-40 de ani. Exact acesta este un motiv bun să știi mai multe despre cum funcționează ciclul menstrual.

Dar mai este ceva foarte important: ciclurile menstruale sunt unul dintre cele mai importante semne pe care le au femeile la îndemână pentru a-și putea evalua sănătatea lor

Caracteristicile sale – cum ar fi regularitatea, cantitatea de flux, schimbarea simptomele fizice sau emoționale de pe parcursul lunii  – pot indica nu doar sănătatea hormonală, dar pot spune multe despre alte probleme de sănătatea: inflamație cronică, perturbarea microbiomului intestinal, stres oxidativ, carențe nutriționale, intoxicare, disfuncție a ficatului și alte dezechilibre. 

Ca atare, ciclul menstrual este recunoscut în medicină ca fiind al 6-lea semn vital al nostru, aproape la fel de vital precum pulsul sau temperatura corpului și este unul dintre cei mai puternici indicatori ai stării de sănătate și stare de bine. 

Femeile au fost create cu darul de a da viață mai departe iar asta nu înseamnă un blestem lună de lună pentru ele. Schimbările de dispoziție emoțională, ciclurile abundente sau care durează prea mult, durerile de burtă sau spate, stările de slăbiciune nu sunt ceva firesc sau normal. 

Pentru o femeie cu o sănătate optimă ciclul menstrual ar trebui să treacă precum ceva aproape de neobservat, în sensul că nici starea emoțională, nici fizică nu ar trebui să fie influențate semnificativ. Orice abatere de la acest principiu reprezintă un semnal de alarmă la care ar fi bine să „culci urechea”!

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. In legitatea următoare despre bine sau rău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *