O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Stiai ca ai sub coastele tale un antrenor personal de sanatate?

Stiai ca ai sub coastele tale un antrenor personal de sanatate?

In lectia Ted de astazi, vei descoperi cateva lucruri importante despre un organ mic, dar fara de care, functionarea intregului organism ar fi compromisa.

Pancreasul, caci despre el este vorba, produce un lichid special care elibereaza nutrientii din mancare si controleaza glicemia, totul pentru a te tine in cea mai buna forma!

Unul din rolurile pancreasului este sa genereze enzime digestive care neutralizeaza bolul alimentar cand ajunge in intestin si care descompun mancarea ajutand in felul acesta digestia.

Un alt rol important pe care il are pancreasul in organism este cel al reglarii glicemiei, „zaharul din sange”, cu ajutorul hormonilor insulina si glucagon. Prea mult sau prea putin „zahar in sange” poate fi letal de aceea pancreasul este tot timpul in alerta pentru a regla nivelul glicemiei si a te mentine in echilibru.

Un pancreas sanatos poate indeplini toate rolurile pe care le are si care sunt foarte importante in mentinerea sanatatii intregului corp. Un pancreas afectat nu poate controla nivelul glicemiei producand in felul acesta dezechilibre in tot organismul!

Daca este slabit de o boala, capacitatea pancreasului de a produce insulina poate fi redusa sau chiar intrerupta, ceea ce declanseaza boala numita diabet zaharat. Daca insulina nu este eliberata regulat, „zaharul” se acumuleaza in sange pana cand deterioreaza vasele de sange si cauzeaza infarct, insuficienta renala si chiar atac cerebral. De asemenea, lipsa de insulina priveaza celulele de zaharurile energetice necesare cresterii si functionarii organismului.

Fara pancreas, antrenorul nostru intern, glicemia ar scapa de sub control si n-am putea digera nutrientii importanti pentru organism.

Sa retinem ca nu este doar treaba pancreasului sa ne mentina sanatosi, trebuie sa participam si noi in mod constient la acest lucru, prin modul nostru de viata care trebuie sa includa in mod necesar o alimentatie sanatoasa, sport si miscare in fiecare zi.

Ajuta-ti corpul sa te mentina sanatos!

 

2 thoughts on “Stiai ca ai sub coastele tale un antrenor personal de sanatate?

  1. Pingback: Esti obosit mai tot timpul? Remineralizeaza-te cu ajutorul argilei! – Blogul Minunea Naturii

  2. Pingback: Digestia si tenul tau iti vor multumi! Intinereste-te cu ajutorul argilei! – Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *