O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Sindromul gropii de gunoi! (Legitatea #492)

Sindromul gropii de gunoi! (Legitatea #492)

Există teoria conform căreia acumulăm toxine pe măsură ce înaintăm în vârstă. Iar aceste toxine ne afectează încet încet sănătatea.

Aceste toxine sunt inițial neutralizate și eliminate din organism, dar cu trecerea timpului ele rămân în organism cauzând diverse boli. 

Poate te întrebi: de ce acumulăm toxine și de ce corpul, prin mecanismele lui intra- și extracelulare, nu mai reușește să le elimine?

Acest mecanisme funcționează până la un moment dat. Dar mai apoi corpul își pierde încet, încet această capacitate.

Adevărul este, că în lumea în care trăim este aproape imposibil să ne ferim complet de toxine. Indiferent cât de „organic” sau „bio” am mânca tot intrăm în contact cu o mulțime de toxine.

De aceea este extrem de important, mai ales să ne menținem căile de eliminare și detoxifiere la capacitate cât mai bună.

Aceste căi de eliminare și detoxifere sunt: ficatul, rinichii, colonul, pielea, respirația și rezerva de minerale.

Ficatul este uzina organismului care metabolizează, transformă și neutralizează toate substanțele care trec prin sânge. A menține un ficat curat este esențial pentru o viață sănătoasă.

Rinichii purifică sângele de toxine. Este important să bem suficiente lichide benefice și de calitate astfel încât rinichii să funcționeze cât mai bine și cât mai ușor.

Colonul este principalul „canal” de eliminare a deșeurilor. Un tranzit intestinal normal și o floră saprofită de bacterii prietenoase, bine populată sunt esențiale pentru o sănătate optimă. De aceea consumul zilnic de fibre este unul din cele mai importante rutine care trebuie respectate.

Pielea elimină toxine prin transpirație și mai este denumită și al treilea rinichi. Și de aceea sportul și mișcarea fizică fac atât de mult bine, pentru că pun sistemul limfatic în mișcare iar mai apoi toxinele sunt drenate și eliminate fie renal, fie prin transpirație, fie prin ambele.

Respirația este și ea un canal de eliminare a toxinelor, în special a celor volatile. De aceea ne miroase de multe ori urât respirația pentru că o parte din toxine se elimină și prin respirație.

Rezerva de minerale a organismului este foarte importantă pentru că cele mai multe toxine sunt neutralizate folosind minerale precum Calciu și Magneziu.


Tot secretul este să reușim să păstrăm toate aceste căi suficient de bine funcționale astfel încât să reușească să curețe organismul de toxine. Dar dacă ficatul e gras, nu bem suficientă apă, nu facem sport, avem tranzitul intestinal dereglat și alimentația e cum e, devine aproape firesc ca organismul să ajungă plin de toxine. Iar toxine înseamnă în final boală!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *