O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...

Renunțarea la carne prelungește viața? (Legitatea #231)

Renunțarea la carne prelungește viața? (Legitatea #231)

Este adevărat oare că renunțarea la produsele din carne prelungește viața?

Statisticile arată că vegetarienii trăiesc ceva mai mult decât „mâncătorii de carne”. Dar motivul în sine nu credem că este renunțarea la carne, ci de fapt adoptarea unui stil de viață sănătos, la care de cele mai multe ori ei aderă. 

În cele mai multe cazuri, vegetarienii au mai mare grijă la alimente în general, nu beau, nu fumează, nu fac abuzuri și fac sport sau sunt mai activi decât carnivorii.

Polemica aceasta dintre vegetarieni și carnivori este una mare și veche, însă noi considerăm că nici unul dintre cele 2 cuvinte nu definește un stil de viață sănătos.

Avem exemplul elocvent al lui Terry Wahls, medic care, vegetarian fiind, s-a îmbolnăvit de scleroză multiplă și a reușit să se vindece de această boală printr-o alimentația bazată pe frunze verzi și carne de calitate, bogată în omega 3. Poți citi povestea ei in cartea: Protocolul Wahls.

Nu trebuie să uităm că avem nevoie de un aport adecvat de proteine. Capcana în care cad de multe ori vegetarienii (dar nu numai), este să consume o cantitate prea mare de carbohidrați care îngrașă și dereglează în final secreția de insulină, cauzând apoi o mulțime de afecțiuni.

În același timp un consum excesiv de carne și produse derivate, provenită de la animale din ferme (vită, porc, pui) poate crește cu adevărat nivelul colesterolului și poate crește șansa de a dezvolta boli cardiovasculare. 

Dacă ar fi să rezumăm ceea ce noi considerăm nutriția optimă, într-o singură frază aceasta ar suna cam așa: asigură-te că ai o alimentație bazată pe produse naturale, integrale și că fiecare masă conține cel puțin jumătate alimente crude și proaspete.

Așadar ai nevoie de:

  • fructe și legume crude și proaspete, crescute cât mai natural
  • cereale integrale, pseudo-cereale și leguminoase, corect preparate și preferabil fără gluten
  • semințe și nuci crude, nu prăjite
  • carne provenită de la animale crescute în libertate, care pasc iarbă, dacă opțiunea ta nu este să fii vegetarian

Îți dorești un exemplu de meniu super-sănătos pentru 1 zi?

Completează formularul și noi ți-l trimitem: https://forms.gle/MKQWvKGMF87d3ZAfA

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, despre echilibru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *