O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #230: Poți alege sa te uiți în cealaltă direcție, dar nu vei putea spune niciodată că nu ai știut!

Legitatea #230: Poți alege sa te uiți în cealaltă direcție, dar nu vei putea spune niciodată că nu ai știut!

Responsabilitatea sănătății cade pe umărul fiecărei persoane, nu pe sistemul medical. Într-o lume în care informația este la o căutare și o atingere distanță, nu putem spune că nu am știut.

Trebuie să încetăm să mai acționăm ca și cum sistemul nostru medical ar fi perfect și ar putea vindeca orice boală. Din păcate, în realitate, în fiecare an, tratamentele de medicina alopată reprezintă a treia cauză de deces în Statele Unite.

Și chiar dacă există autorități, de exemplu precum JAMA (Journal of the American Medical Association), care afirma că dieta modernă este cauza numărul unu a bolilor cronice în America, sistemul medical continuă să ignore cauza și să trateze simptomele bolilor legate de alimentație cu medicamente, în loc de schimbări în stilul de viață.

Să clarificăm, multe medicamente alopate pot fi utile și chiar salvatoare în unele cazuri. Dar a susține că prima soluție pentru tratarea afecțiunilor cauzate de o dietă neadecvată și de alegeri greșite în stilului de viață, o reprezintă medicamentele, nu este normal, ci greșit și neglijent.

Cuvântul „doctor” este derivat din cuvântul latin care înseamnă PROFESOR, să nu uităm asta.

Unul dintre rolurile primordiale ale medicinei, ar fi trebuit să fie educația pacientului. Educația unui stil de viață sănătos fiind absentă, bolnavii sunt din ce în ce mai numeroși iar sistemul medical a fost nevoit să apeleze la întâlniri de 10 minute, în care se face, aproape exclusiv, prescrierea unor medicamente. Astfel nu rămâne aproape deloc timp pentru educarea pacienților despre cum au fost create problemele lor și ce pot de fapt să le repare.

Este pentru că medicul nu este etic? Nu credem asta. Adesea, medicul este suprasolicitat, nu are nici timp și nu a fost nici învățat despre corelațiile dintre stilul de viață, alimentație și boli. În Universitățile de Medicină și Farmacie cursurile despre nutriție și prevenție sunt aproape inexistente.

Avem nevoie de mai multă educație și de implicarea fiecăruia dintre noi, nu ne putem baza doar pe medici. Mâncarea hrănitoare, mișcarea sănătoasă, somnul bun și puterea comunității e nevoie să redevină normalul. 

Acum că ai citit aceste rânduri, vei putea să le ignori, dar nu vei putea spune vreodată că nu ai aflat! Sănătatea este în mâinile tale iar prevenția este cea mai puternică armă pe care TU o ai la îndemână!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare despre carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *