O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #83: Nu vindecăm boala, ci întreg organismul!

Legitatea #83: Nu vindecăm boala, ci întreg organismul!

Ai văzut în legitățile trecute că există o mare conexiune între toate organele din organismul tău. 

Ai văzut în legitatea #79 ce legături există între ficat și atâtea alte boli. Iar în legitatea #81 că anxietatea și depresia sunt în strânsă legătură cu funcționarea colonului tău.

De aceea este important să-ți prezentăm această perspectivă: noi considerăm că nu boala trebuie vindecată, ci întreg organismul. 

A avea o viziune reducționistă și a considera că înlăturarea în mod antagonist (antiinflamator, antipiretic, antihipertensiv, antialergic) a unui simplu simptom vindecă o boală, este o atitudine total greșită care nu va face altceva decât să ducă la o agravare ulterioară sau la apariția altei boli.

Este mai ușor să luăm o pastilă decât să facem schimbări radicale în alimentație și stilul de viață, dar asta înseamnă și că ne asumăm consecințele (efectele adverse)!

Acest aspect se întâmplă în cazul majorității pacienților bolnavi de boli cronice:

  • mă doare capul → iau o pastila care îmi provoacă dureri de stomac → iau un protector gastric → îmi perturbă digestia → etc.
  • mulți bolnavii care iau tratament antihipertensiv ajung să facă și diabet de tip II iar mai apoi în multe cazuri cancer
  • răceli repetate, tratate abuziv cu antibiotic la copii mici pot provoca astm bronșic
  • etc.

Simptomele pe care organismul ni le dă sunt de fapt numai semnale de alarmă că există un dezechilibru. Aceste simptome încep foarte devreme, cu mult timp înainte ca o boală să fie instalată. Doar că în general oamenii le ignoră și merg mai departe în vârtejul zilnic până când organismul clachează cu totul.

O boală este ca o supapă care refulează, ea nu este cauza, ci efectul!

De exemplu cancerul nu este o boală localizată la nivelul la care a părut tumora ci este o boală a întreg organismului care se manifestă într-un loc anume. De aceea, există cazuri în care, chiar daca se intervine chirurgical și se extirpează întreaga tumoră, ulterior pot apărea metastaze la alte organe. 

Ca să ne vindecăm, e nevoie să căutăm în profunzime și de fiecare dată cauza bolii se află în ambele sau în una din cele două situații:

  • alimentația și stilul de viață sunt greșite
  • traume emoționale din trecut sau prezent îmbolnăvesc organismul

Dacă un organism se îmbolnăvește în 10, 20 sau 30 de ani de stil de viață nesănătos, el nu se poate vindeca într-o zi sau o săptămână (deși se întâmplă și astfel de minuni).

Schimbarea alimentației, suplimentele potrivite și gestionarea stării emoționale sunt singurele care duc întreg organismul spre vindecare, însă ele necesită efort, determinare și consecvență.

Într-o societate care te vrea bolnav și dependent, să fii sănătos este o excepție, dar la fel ca și în junglă, doar cei puternici, cei cu adevărat determinați, reușesc!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare clarificăm cât de mult ne putem grăbi!

1 intrebare si raspuns la “Legitatea #83: Nu vindecăm boala, ci întreg organismul!

  1. Pingback: Legitatea #88: Depresia nu îți afectează doar starea de spirit! - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *