Această legitate are mai multe conotații și toate în felul lor au legătură cu sănătate.
- Stă în prea mult cu nasul în telefon cu gâtul aplecat, o poziție nefiziologică și care ne afectează atât coloana cervicală cât și circulația cerebrală dar mai ales ne perturbă funcționarea creierului prin faptul că este el este suprastimulat.
- Stăm prea mult pe scaun, cu nasul în monitoare ceea ce deasmenea nu este o poziție fiziologică și ne afectează în timp
- Mergem pe stradă cu ochii în pământ, cuprinși de griji și de probleme. Te-ai uitat pe stradă cum umblă oamenii? Rar mai vezi unul care să umble falnic cu pieptul în față…!
- Ne uităm prea puțin în sus, spre Dumnezeu și preponderent atunci când avem nevoie.
Omul se simte bine atunci când poate vedea departe, creierul efectiv primește niște semnale de împuternicire. De exemplu atunci când te afli pe un deal sau într-o clădire înaltă și poți să te uiți în zare, îți vine și să îndrepți coloană, să ridici fruntea și bărbia și să te uiți în depărtare ca să vezi mult până la linia orizontului. Asta îți dă o senzație plăcută.
Dar noi ce am făcut? Ne-am obișnuit să mergem cu capul plecat, gârboviți de spate, obosiți de greutăți, hipnotizați de telefonul mobil…
Dar pentru că organismul nostru nu a fost construit pentru un nivel de stres și solicitare psihică precum în prezent, anumite plante sau produse cu efect adaptogen pot fi de un real folos:
Hai, spatele drept și privirea inainte!
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin
P.S. În legitatea de mâine despre scopul normalizării greutății.