O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #119: Cauza bolii este mai importanta decât tratamentul!

Legitatea #119: Cauza bolii este mai importanta decât tratamentul!

Deși ne dorim o pastilă care să ne rezolve rapid problema, de fapt a trata cauza bolilor ar putea fi o soluție mult mai eficientă.

O să-ți oferim 3 exemple foarte frecvente:

  1. Clesterolul crescut

Dacă ai colesterolul crescut cel mai probabil tratamentul recomandat de medic ar fi un medicament din clasa statinelor, medicament pe care va trebui să-l iei o perioadă lungă sau întreaga viață. 

Daca însă tu afli cauza reala a creșterii colesterolului te poți vindeca. Iar cauza reală este o alimentație greșită.

O alimentație corectă aduce colesterolul la normal în câteva săptămâni, mai repede decât o fac statinele. …însă, într-adevăr efortul este mai mare decât să bei doar o pastilă.

Dar dacă nu faci nimic, la rândul lui, colesterolul crescut va reprezenta o cauză pentru alte afecțiuni mai grave: infarct miocardic, accident vascular, etc.

  1. Dureri articulare și inflamații

Să mai luăm un alt exemplu foarte frecvent astăzi: durerile de oase și de articulații. Tendința este să luăm imediat niște pastile antiinflamatorii, când de fapt cauzele sunt de cele mai multe ori una sau toate din acestea 3:

  • se bea insuficientă apă, o perioadă lungă de timp și articulațiile nu se mai lubrefiază corect sau cartilajele și discurile intervertebrale se „usucă” 
  • alimentația este preponderent pro-inflamatoare, prea bogată în omega-6 și în alimente supra-gătite
  • există un exces de greutate care supra-solicită toate articulațiile
  1. Probleme digestive

Problemele digestive, începând cu o gastrită, un ulcer, o indigestie, balonare sau colon iritabil își au cauza doar în alimentație și în combinarea alimentelor. Alimentele ajung să nu se digere corect, se secretă prea mult suc gastric apoi ele intră în fermentație și putrefacție iar de aici pânp la afecțiunile enumerate nu mai este decât un singur pas.


Așadar, când mai ai o problemă de sănătate gândește-te la cauza ei, care este de cele mai multe ori în alimentație (sau în emoțional).

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

PS. În legitatea următoare, despre oglinda digestiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *