O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Legitatea #116: Corpul poate face alchimie

Legitatea #116: Corpul poate face alchimie

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii și-au dorit să transforme fierul în aur. Deși pare greu de crezut organismul uman poate face asta…

Deși este un subiect foarte controversat și încă nu pe deplin acceptat de comunitatea științifică, un corp sănătos are capacitatea de a transforma aproape orice element chimic în oricare altul, prin reacții succesive de transmutare biologică.  

Practic aceste reacții nu se realizează la nivel de electroni, precum în chimia pe care am învățat-o la școală, ci la nivel de nucleu (protoni și neutroni), schimbul fiind similar cu cel de electroni. Diferența este însă dată de faptul că o schimbare la nivel de nucleu atomic, schimbă elementul chimic. 

În 1962 cercetătorul francez Luis Kervran publica rezultatele cercetărilor sale despre Transmutațiile Biologice. Apoi el a fost nominalizat la premiul Nobel. Din păcate nu obține acest premiu deoarece conceptul promovat de el nu intră în rezonanță cu paradigma fizicii și a chimiei acelor timpuri.

Aceste Transmutații Biologice explică multe dintre întrebările rămase fără răspuns din domeniul agriculturii, biologiei și medicinei:

  • un sol lăsat în repaus își reface în câțiva ani rezervele de minerale epuizate ca urmare a recoltelor precedente, fără nicio altă intervenție
  • hrișca cultivată pe pământ nisipos (sărac în minerale) conține foarte mult calciu
  • o găină poate produce ouă cu coaja normală chiar daca i se oferă hrană cu un conținut de calciu aproape egal cu zero
  • un pui de găină conține la ieșirea din găoace, de patru ori mai mult calciu decât conținea oul după ouare (experiența lui Prout din anul 1822)
  • bobul de grâu pierde în timpul germinării potasiu pentru a-și mari considerabil cantitatea de calciul
  • un crab prizonier într-un acvariu cu apă de mare își reface rapid carapacea deși conținutul de calciu al apei de mare este foarte mic (0,042%)

Răspunsul Profesorului Kervran la aceste enigme ale naturii a fost urmãtorul: 

Organsimele vii (plante, bacterii, animale, oameni) sunt capabile, prin enzime metabolice să opereze schimbări chiar la nivelul atomilor, în profunzimea materiei vii, însăși în structura intimă a nucleului atomului, sub impulsul energiei furnizată de enzimele specializate. Iar acest proces se întâmplã cu o naturalețe și o ușurință firească.”

Dacă îți dorești să aprofundezi subiectul, îți oferim din biblioteca virtuală personală, cartea lui Louis Kervran, Biological Transmutation.

Comunitatea științifică nu a acceptat încă pe deplin teoria transmutației biologice, deoarece aceste reacții nu au putut până acum să fie reproduse în laborator.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea de mâine, despre ce vor toți oamenii vara.

5 thoughts on “Legitatea #116: Corpul poate face alchimie

  1. Pingback: Legitatea #137: Trezește viața, vindecă organismul! - Blogul Minunea Naturii

  2. Elisabeta says:

    Bună ziua . Cu tot protocolul de infecții urinare recidivante, mai exista altceva? Sunt distrusa din cauza asta .. si totul a apărut după o intervenție chirurgicala și sondare vezicala . Acum 8 ani. Dacă se poate un remediu sau cum pot afla cauza care întreține acest proces infecțios în permanenta. Exista si E. coli. Viata sexuala nu mai am de mult … fierb toata lenjeria, am grija la orice. Am 47 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *