O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Optimistul este plăcut dar ignorat, pesimistul este neplăcut dar luat în seamă (Legitatea #321)

Optimistul este plăcut dar ignorat, pesimistul este neplăcut dar luat în seamă (Legitatea #321)

Te-ai gândit vreodată că optimistul este plăcut dar ignorat, pe cand pesimistul este neplacut dar mereu luat în considerare.

O sa începem aceasta legitate cu ceva ce aparent nu are legătură cu sănătatea, dar citește până la final.

Ne-a atras atenția un articol apărut pe prima pagina din New York Times, cel mai prestigios ziar financiar din lume, undeva în 2008, în timpul acelei mari crize economice, care spunea cam așa:

Spre sfårșitul lui iunie 2010 sau începutul lui iulie, America se va diviza în șase părţi Alaska revenind sub dominaţie rusească, California va forma nucleul așa-numitei, Republici Californiene și va face parte din China sau va fi sub influența chinezilor. Texas va fi epicentrul „Republicii Texas”, un grup de state vor fi integrate în Mexic sau vor fi sub influența mexicanilor. Washington D.C., si New York vor face parte din „America Atlantică”, care s-ar putea să adere la Uniunea Europeană. Canada va lua un grup de state nordice denumite Republica Americană Central-Nordică. Hawaii va fi un protector al Japoniei sau al Chinei dacă nu va fi încadrată în Rusia.

Deși erau niște aiureli de fapt, au ajuns pe prima pagină a celui mai prestigios cotidian financiar din lume.

În schimb dacă cel mai apreciat academician japonez ar fi scris in 1945 următoarele:

Deși iarna din 1946 vă provoca o foamete cumplită care va limita consumul alimentelor la mai puțin de 800 de calorii pe cap de locuitor pe zi, în timpul generației viitoare economia va crește de aproape 15 ori față de cum era înaintea războiului. Speranța noastră de viață aproape că se va dubla, iar bursa de valori va genera câștiguri cum rar s-au mai văzut în vreo țară. Timp de 40 de ani rata șomajului nu va depăși 6%, vom deveni lider mondial în inovații electronice și sisteme manageriale corporatiste. În curând vom deveni atât de bogați încât vom deține unele dintre cele mai valoroase imobile din Statele Unite. Și apropo americanii vor fi cei mai importanți aliați ai noștri și vor încerca să ne copieze strategiile economice.”

Cu siguranță toată lumea ar fi râs și acea persoană ar fi fost poate chiar alungată din cameră, deși tot ce scrie mai sus despre Japonia s-a întâmplat cu adevărat.

Acum revenind la sănătate, ne este mai ușor să credem într-un pesimist care ne spune că dacă nu ne punem mască pe față vom muri, decât într-o persoană care ne spune că dacă mâncăm o salată în fiecare zi vom avea o sănătate mult mai bună decât în prezent.

Este mai greu pentru cineva să creadă ceva rău decât ceva ce pare absurd de bun.

Spune-i unui om că totul va merge excelent și fie te va ignora, fie îți va arunca o privire sceptică. Spune-i aceluiași om că este în pericol și îți va acorda toată atenția lui!

Așadar pe acest principiu îți las doar două lecții pot să le crezi sau să le ignori:

1. Dacă nu te preocupă sănătatea ta cu siguranță veți ajunge bolnav și suferind!

2. Indiferent ce boală ai dobândit, există o speranță și o soluție ca să poți să duci o viață mai bună!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *