O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Primul semn de evoluție (Legitatea #475)

Primul semn de evoluție (Legitatea #475)

Cu ani în urmă, antropologul Margaret Mead a fost întrebat de un student care consideră că este primul semn al civilizației dintr-o cultură. Studentul se aștepta ca Mead să vorbească despre descoperiri științifice sau unelte specifice.

Dar nu.  Mead a spus că primul semn al civilizației dintr-o cultură antică a fost un femur, care a fost rupt și apoi vindecat.  

Mead a explicat că în regnul animal, dacă îți rupi piciorul, mori. Nu poți fugi de pericol, să ajungi la râu pentru a bea apă sau să vânezi mâncare. Ești carne pentru fiarele care se perindă.  

Niciun animal nu supraviețuiește unui picior rupt suficient de mult pentru ca osul să se vindece.

Un femur rupt care s-a vindecat este dovada că cineva și-a luat timp să rămână cu cel care a căzut, a legat rana, a dus persoana în siguranță și a îngrijit-o până la recuperare.  A ajuta pe altcineva în dificultate este locul în care începe civilizația, a spus Mead.

Putem concluziona că suntem oameni evoluați doar când îi ajutăm pe ceilalți.

Ne întrebăm dacă, peste mii de ani, nu va fi considerat primul semn de involuție faptul că se vor descoperi în morminte oameni obezi și cu coloana vertebrală deformată de poziția de la calculator sau cu telefonul în mână….?

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *