O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Entuziasmul este ca și un vânt puternic (Legitatea #274)

Entuziasmul este ca și un vânt puternic (Legitatea #274)

Entuziasmul este ca și un vânt puternic care te împinge din spate, dar după ce el dispare ai impresia că vântul îți suflă în față.

Unde se vede cel mai bine asta? 

La rezoluțiile sau obiectivele pe care ți le-ai propus la început de an. Probabil că ai fost foarte încântat(ă) de ele și ai început cu un mare entuziasm, dar care, încet, încet entuziasmul a început să dispară și apoi parcă îți este bine și fără ele…

Pe deoparte vinovat de asta este mecanismul dopaminic care nu vede încă suficientă plăcere sau recompensă iar pe de altă parte sunt vechile tipare comportamentale care nu își doresc să implementeze noi obiceiuri, nu doresc schimbarea.

Dar la fel se întâmplă și în alte arii ale vieții, precum sănătatea: atunci când te apuci de un sport, când vrei să faci schimbări în alimentație sau când vrei să schimbi aproape orice în viața ta!

Dacă îți dorești să se întâmple ceva, ai nevoie de o motivație foarte bună (vezi legitatea #202), de contexte de inevitabilitate (vezi legitatea #22) și de multă perseverență și consecvență (vezi legitatea #185).

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, câteva lecții de la un ou 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *