O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Contextul în care stai, îți dă viață pe care o ai (Legitatea #530)

Contextul în care stai, îți dă viață pe care o ai (Legitatea #530)

Teoria sună bine dar atunci când e nevoie să o aplicăm pe noi, ne vine ușor să renunțăm. Te-ai gândit vreodată, efectiv, că de fapt contextul în care stai, îți dă viață pe care o ai?

Mai exact:

  • Stai la țigară sau stai în sala de sport
  • Stai la coada la fast-food, covrigărie sau vrei un curs de gătit sănătos
  • Stai pe Facebook, Instagram, Tik Tok sau citești o carte despre sănătate

Viața ta este ca un teren agricol: depinde ce semințe plantezi și în ce fel le îngrijești. Deciziile pe care le iei în fiecare zi modelează nu doar prezentul, ci și viitorul tău. 

Așadar, între a sta „degeaba” și a trăi cu sens, alegerea este a ta și trebuie să fie una conștientă și sănătoasă.

Stai la țigară sau stai în sala de sport? 

Deși pare evident ce ai alege între fumul de țigară versus un aer curat și sănătos, mișcare și energie, de fapt foarte mulți aleg tot ce e mai rău pentru ei. 

Dar dacă îți imaginezi fumatul ca pe un spectacol, sala de sport este genul de „blockbuster” (spectacol de succes) pe care nu vrei să-l ratezi. În sala de sport nu doar că îți lucrezi corpul, ci și mintea. Și, hei, cine știe, poate vei găsi un partener de antrenament care să te inspire mai mult decât orice țigară…!

Stai la coadă la fast-food, covrigărie sau vrei să înveți să gătești sănătos? 

Gătitul sănătos poate fi o adevărată aventură culinară. Poți să te distrezi, să descoperi noi arome și să-ți surprinzi prietenii și familia cu preparate delicioase și sănătoase. 

Dar când stai la coadă la fast-food, nu doar că timpul și banii tăi sunt aruncați pe fereastră împreună, ci acestea se duc odată cu sănătatea ta. 

Stai pe Facebook, Instagram, Tik Tok sau citești o carte despre sănătate

Ok, social media poate fi distractivă și uneori chiar utilă pentru a-ți ține legătura cu prietenii și cu familia. Dar, să fim sinceri, câte ore pierzi scroll-ând fără rost pe feed-ul tău? 

În schimb, citind o carte, îți menții mintea ascuțită, înveți lucruri noi, îți îmbogățești memoria și te menții pe traiectoria potrivită în stilul de viață sănătos. 

În plus, poți să faci și un selfie în timp ce citești ceva nou și să-l postezi pe social media pentru a-ți impresiona prietenii! ;)

Deci, este timpul să preiei controlul asupra vieții tale și să alegi să trăiești în loc să te irosești. Alege să fii mai sănătos, mai fericit și mai împlinit! Așa că spune adio obiceiurilor proaste și salută o viață plină de energie și realizări! 

Pune-te în contexte care favorizează sănătatea și evită-le pe cele care favorizează boala!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin


Surse:

– https://academic.oup.com/jpepsy/article/29/4/299/883162

– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7257807/

– https://www.nature.com/articles/s41598-023-31511-0

– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5862744/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *