Te-a parasit inspiratia in bucatarie? Iti dam o idee: vinete umplute la cuptor!
Vanata este o leguma la indemana, de care putem beneficia si in sezonul rece. Beneficiile consumului de vinete este dat de felul in care gatim aceasta leguma. O singura vanata contine doar 35 de calorii, dar te satura repede.
In schimb o vanata prajita sau in combinatie cu maioneza cu ulei rafinat, face mai mult rau decat bine! Asa ca, daca te-ai hotarat sa gatesti vinete, fii atent la modul de preparare! Vinetele sunt recomandate in dieta deoarece sunt sarace in calorii. Nu contin grasimi dar au, in schimb, un continut mare de fibre care te satura fara sa mananci mult!
Vinetele contin fier, calciu si minerale, nutrienti esentiali sanatatii corpului nostru. Fie ca le consumi pe gratar, coapte sau in tocanita, vinetele sunt la fel de delicioase si au acelasi efect pozitiv asupra sanatatii tale.
Timp de cateva secole, vinetele au fost folosite pentru a controla diabetul. Cercetarile recente i-au validat acest rol, datorita cantitatii mari de fibre si a nivelului scazut de carbohidrati solubili din vinete.
De asemenea, vinetele contin anumiti fitonutrienti esentiali care imbunatatesc circulatia sangelui si hranesc creierul. Acesti nutrienti exista in cantitati mai mari in coaja vinetei, asa ca nu o arunca.
Continutul crescut de fibre din vinete protejeaza tractul digestiv, impiedicand astfel aparitia cancerului de colon.
Vinetele au, de asemenea, grija de inima noastra. Cercetarile arata ca pot reduce nivelul de colesterol “rau”, dar trebuie gatite in asa fel incat sa beneficiezi de toate calitatile lor. De asemenea, vinetele sunt bogate in bioflavonoide, antioxidanti puternici care au rolul de a regla tensiunea arteriala si previn depunerile de colesterol pe peretii vaselor de sange.
Minunea Naturii iti pune la dispozitie o reteta cu vinete la cuptor potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina, servita alaturi de un bol de orez fiert sau ca atare.
Vinete umplute la cuptor:
- 2 vinete
- 2 cepe
- 4 ciuperci sau 1 punga de hribi uscati
- 2 ardei
- 2-3 rosii potrivite
- oregano sau patrunjel proaspat / uscat
- tofu
- fulgi de drojdie
Se spala vinetele si se taie in doua pe lung. Se scoate miezul si se caleste in putina apa impreuna cu ceapa, ciupercile si ardeiul tocate marunt.
Vinetele se umplu cu aceasta compozitie, se pun intr-o tava pe hartie de copt si se pun la cuptor la foc potrivit. Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor, se adauga rosiile taiate cubulete si tofu. Se mai lasa la copt 15 minute.
Serveste cald cu oregano si fulgi de drojdie pe deasupra!
F gustoase,am incercat rețeta! Mulțumesc!
Ne bucuram, multumim si noi pentru feedback.
O sa incerc, cu siguranta ! Va multumesc pentru reteta !