O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Rasfat si relaxare prin cosmetice naturale

Rasfat si relaxare prin cosmetice naturale

Inca din cele mai vechi timpuri, frumusetea a constituit pentru femei una din principalele preocupari. Grija femeii din zilele noastre pentru intretinerea frumusetii a devenit o necesitate si o obligatie sociala, fiind asociata in acelasi timp cu grija pentru sanatate.

Ce influențează frumusețea tenului

Stresul, poluarea, toxinele si alti factori influenteaza frumusetea si textura pielii de la varste tot mai fragede astfel incat preocuparea pentru sanatate si frumusete devine o conditie obligatorie.

Tot mai multe femei, apeleaza la metodele naturale de infrumusetare din motive lesne de inteles. Industria cosmetica tine pasul cu aceasta nevoie a femeii de a imbina sanatatea cu frumusetea si ofera o gama larga de produse de ingrijire si infrumusetare naturale.

Din pacate, unele produse nu le ai la indemana tot timpul, de aceea, venim in sprijinul doamnelor cu un articol dedicat produselor de ingrijire, pe care orice femeie le poate prepara si utiliza cu usurinta.

Este adevarat ca nu intotdeauna lipsa produsului potrivit sau absenta unei programari la salonul de infrumusetare sunt cauza pentru care nu acordam o atentie sporita ingrijirii dermato-cosmetice, ci lipsa de timp alocata noua!


Daca timpul este grija ta principala, merita sa citesti acest articol, unde iti prezentam formula magica prin care sa ai timp pentru toate, dar mai ales pentru tine!


Soluții naturale pentru relaxare

Dupa o zi de munca in care ai stat cu ochii in fata calculatorului, ce poate fi mai relaxant pentru tine decat niste comprese reci asezate pe pleoapele inchise!

De exemplu niste felii de castravete reci, din frigider, pe care sa le tii cateva minute pe ochi. Te va relaxa si te va revigora!

Pielea fetei insa, prefera compresele calde, astfel ea se purifica si se regenereaza. Ce zici de masca calda din infuzii naturale!?

Relaxarea pielii functie de tipul de ten

In functie de tipul pielii tale poti opta pentru:

  • infuzie din flori de cimbrisor daca ai un ten seboreic
  • infuzie din flori de coada soricelului daca ai un ten iritat si inrosit
  • pentru tenul uscat este indicata infuzia de galbenele
  • tenul matur are nevoie de infuzie cu flori de sunatoare

Foloseste pe post de comprese un tifon moale sau discuri demachiante, pe care il arunci dupa utilizare. In timpul unui tratament care dureaza 10-12 minute, schimba de doua, trei ori compresa.

Dupa un asemena tratament, nu doar efectele fizice vor fi vizibile ci si cele emotionale. Alocarea unui timp zilnic pentru o activitate scurta si relaxanta, doar pentru tine, face minuni! Te simti mai bine, te simti mai frumoasa!

Apropo de frumusete, fuga la trusa de machiaj nu o contracacreaza nici macar timpul scurt pe care il avem. De aceea e bine sa stim ca, baza unui machiaj reusit, este un ten curat.

Masca naturala pentru ingrijirea tenului

Iti recomandam in acest articol, cateva masti care au menirea de a curata, improspata si mentine tenul curat.

Mastile hranesc epiderma, dand posibilitatea muschilor sa se destinda, avand un efect calmant si relaxant, actionand in acest fel asupra ridurilor de expresie.

Masca antirid:

Odata cu inaintarea in varsta, apar si nedoritele riduri. Primele isi fac simtita prezenta in zona fruntii, apoi in colturile ochilor si a gurii. Iata o masca antirid eficienta si usor de preparat in casa:

  • O lingurita miere de Manuka
  • O lingurita dintr-un albus de ou crud
  • O lingurita suc de portocale proaspat strors

Amesteca ingredientele si pune masca pe fata. Lasa o suprafata de un deget sub ochi pe care nu pui masca. Masca se pastreaza pe fata 20 de minute, apoi se clateste cu apa rece fara a se freca.  Dupa aceasta masca, aplica pe fata o crema hidratanta sau ulei de cocos, masand fata cu miscari semicirculare de jos in sus.


Pentru tenul uscat, o masca revigoranta o poti prepara din:

Amesteca toate ingredientele, lasa cateva minute pana se omogenizeaza bine, apoi aplica masca pe fata. Stai cu ea 15-20 minute apoi clateste cu infuzie de musetel. Aplica la sfarsitul tratamentului o crema hidratanta sau ulei de argan sau catina.

Pentru tenul gras poti folosi o masca pe baza de argila pe care am descris-o aici.


Masca cu uleiuri vegetale

Mastile cu uleiuri sunt folosite si ele cu succes pentru tenurile uscate. Acestea se aplica sub forma de comprese, uleiul fiind aplicat cald, pentru a inmuia stratul cornos al epidermei, precum si pentru a indeparta impuritatile de pe fata.

Cele mai eficiente sunt cu ulei de migdale, de masline presat la rece, de arahide, de cocos.  Deasemenea untul de cacao topit constituie o masca excelenta pentru tenul uscat, in special in sezonul rece.

Fructele in cosmetica

Fructele si legumele se folosesc cu success in cosmetica datorita continutului mare de nutrienti pe care le au.  Iata cateva dintre utilizarile acestora sub forma de masca in functie de ten:

  • pepene galben – pentru tenurile deshidratate si palide
  • rosii (tomate) – pentru punctele negre
  • lamaie – pentru tenurile seboreice, impotriva pistruilor, pentru ten congestionat  si obosit
  • capsuni – pentru ten acneic
  • struguri – pentru tenuri nehidratate
  • castraveti – pentru ochii cu cearcane sau pungi
  • avocado – pentru tenurile mature

 

Frumusetea intretinuta prin metode naturale te face mai frumoasa, iar pentru a reintregii ciclul de regenerare fii atenta si la alimentatia ta, deoarece este esentiala pentru sanatatea intregului corp, mai ales a pielii.

Iata asadar ca pentru a ne simti frumoase si sanatoase, este nevoie sa alocam timp pentru noi si sa combinam cu ingeniozitate ingredientele din camara. O zi pe saptamana in care sa putem face un tratament cosmetic acasa, este un lucru de care ar fi bine sa tinem cont pentru starea noastra de bine!

In final, nu uita ca frumusetea vine din interior! De aceea , o zi pe saptamana in care sa mananci doar fructe este un cadou pe care il poti face frumusetii tale!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *